Odmor u markizovu dvorcu

(M.ANGELINI)
(M.ANGELINI)

Mir i tišina, pogled na otvoreno more, sklad prirode i hortikulture, brojni sadržaji kako za odrasle, tako i za najmlađe, odmor bez automobila. Sve su to atributi novog istarskog resorta na otoku Sveti Nikola.

Ovaj je novi, odnosno obnovljeni resort  naziva Valamar Isabella Island Resort stekao četiri zvjezdice te dobio 334 smještajne jedinice - soba, suitova, apartmana, studia i vila. Svi su kapaciteti već sada puni, tvrde u ovo tvrtki, koja je otok gostima otvorila još u svibnju. Tvrtka Valamar Riviera uložila je u resort 250 milijuna kuna.

Pa iako Sveti Nikola može primiti 800 gostiju, budući da se prostire na čak 6,5 hektara, nigdje nema prevelike gužve. Opuštena atmosfera okružena zelenilom te različite zone za zabavu i opuštanje, djecu i odrasle, oduševile su goste koji među prvima borave na otoku.

- Čitav otok ima dobro razrađen koncept kakvog smo rijetko gdje vidjeli. Također, jako je lijepo arhitektonski uređen, što nas je oduševilo. Nadamo se samo da će otok takav i ostati. U Austriji smo često viđali da bi se puno uložilo u neki hotel, ali bi kasnije s godinama padala njegova kvaliteta. Ne bismo voljeli da se to dogodi i ovdje, tvrde obitelji Pressler, Hofrichter i Pemberger/Koder iz austrijskog Villacha koje smo zatekli na doručku uz veliki infinity bazen nedaleko dvorca i depandanse Miramare. Kako su već boravili u Istri, i to na poluotoku Lanterna kraj Tara, odlučili su se ove godine "preseliti " u Poreč.

- Prije dvije- tri godine počeli smo dolaziti u Istru, dok smo prije ljetovali u Italiji. Jednostavno nam se ovdje more više sviđa. Ono što nam se najviše sviđa je pogled na otvoreno more, pogled iz soba, hortikultura, ali i činjenica da je otok podijeljen na mirniji i aktivniji dio, tvrde Austrijanci od kojih su neki već bili na otoku, ali prije 40 godina. I tada im je otok, mada je izgledao totalno drugačije, ostao u lijepom sjećanju. (Barbara BAN)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 


Podijeli: Facebook Twiter