Odmor od štikli i ozbiljnih kostima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vrijeme je godišnjih odmora. Dok vlast išcekuje da ce nas turisticka sezona malo potjerati naprijed sigurna sam da svi željno išcekujemo koji dan godišnjeg odmora. Ako ste još dobili K-15 možete planirati koji dan za uživanje i punjenje baterija. Zato - idemo na put.

Možda biste za promjenu umjesto gužvi na moru i u moru mogli malo eksperimentirati i uputiti se u planine, na jezera ili rijeke. Nemojte misliti da tamo danju nece biti sparina, ali veceri i noci bit ce puno ugodnije pa ce vam zatrebati i dekica. Želite li malo mira onda je odmor u zelenilu pravo rješenje. Ako ste pravi sportski tip bit ce vremena i za šetnje, planinarenje ili vožnju biciklom. Ovaj vid opuštanja ujedno je i pravi odmor od visokih peta, ozbiljnih kostima, maksi ili mini torbica.

Nigdje bez kape i kreme za suncanje
Za ove planinske gušte u putnu torbu spremite adekvatnu garderobu. I nemojte pretjerivati s nošenjem cijelog ormara na put. Valjda ste vec naucile iz dosadašnjeg iskustva da obucete tek mali djelic onoga što teglite sa sobom. Što vam je nužno? Ugodni materijali odjece i udobna obuca su - zakon.

Ne zaboravite ponijeti kupaci kostim i rucnik za plažu. Iako je voda u rijekama puno hladnija od mora, možete se suncati pa i tocati noge jer ce vas vec i to dobrano rashladiti. Šešir, kapa, marama ili bilo koje drugo pokrivalo za glavu su nezaobilazni za svaki izlazak baš kao i krema za suncanje. Uostalom na nanošenje kreme smo se navikli i u gradu, nužna je u vožnji automobilom, a ne zaboravite se namazati i u planinama jer što je visina veca to je utjecaj suncevih zraka jaci.

Za planinarenje je dobro imati prikladnu odjecu od poliesterskih i poliamidnih vlakana koja ce na koži biti suha, a znoj ce potjerati na vanjsku stranu te se jako brzo osušiti. U ruksaku obavezno morate imati vodu, energetsku plocicu, odjecu za presvlacenje, jaknu (u planini se vrijeme za cas promijeni) i kišnu kabanicu ili pelerinu. Cak i ako mislite da je teren za hodanje prilicno lagan nemojte se zeznuti pa krenuti u tenisicama jer vaše ce vam noge biti zahvalne na gojzericama jer necete osjetiti svaki kamencic na putu.

Frizura i make up u drugom planu
Ako razgledavate neko mjesto uz laganu šetnju, tenisice ce biti prava obuca za cjelodnevno skitanje. Iako možete tipovati i na neke udobne sandale niže pete. Nikako nemojte baš sada isprobavati najnoviju kupovinu jer žuljevi bi vam mogli upropastiti toliko željeni odmor. Uživamo u japankama, ali one baš nisu pogodne za hodanje po livadama, zemlji ili kamenju dok su vrlo ugodne u civilizaciji ili za sjedenje u autu za višesatnih vožnji.

Kratke hlace i kanotijere bit ce još jedan znak da ste na odmoru, ali neka vam pri ruci bude i nešto dugih rukava. Dobro je za svaki slucaj ponijeti i neku trenerku. U torbu ubacite i omiljene traperice. One su osnova za svaku kombinaciju i možemo ih nositi uvijek. Neke glamuroznije komade odjece slobodno ostavite doma jer bi oni, naprimjer, ako spavate u nekom planinarskom domu bili smiješni.

Zaboravite i na lakove za kosu, komplicirane frizure ili elaboriran make up. Umjesto toga ponesite koju gumicu za kosu i skupite je u rep. Dobro ce vam doci i koji rajf ili traka za kosu ili tek na zanimljiv nacin vezana marama koja ce biti šik. Ako baš ne možete bez šminke svedite kozmeticku torbicu na vodootpornu maskaru i sjajilo za usne. Umjesto pudera nanesite toniranu dnevnu kremu za lice. Ima i pudera s vrlo visokim faktorom zaštite od sunca +50 koji ce prikriti crvenilo, akne ili druge nesavršenosti na tenu.

Uživajte u odmoru i društvu najmilijih pa nek vam krpice i mackanje barem sada budu najmanja briga.


Podijeli: Facebook Twiter