Odmor je vrijeme i za (modne) promjene

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kada kažemo ljetovanje, prvo pomislimo na morska prostranstva. Ako nemate novca za sedam dana boravka u nekom šminkerskom hotelu na Jadranu, valjda ce se naci koja kuna za jeftin smještaj ili boravak kod rodbine i prijatelja na moru. U krajnjem slucaju za neki produženi vikend cete valjda skucati šolde. Svaki odmak od svakodnevnog ritma i makar kratki odlazak iz mjesta stanovanja bit ce doprinos punjenju baterija.

Dobro je odjecu i obucu svesti na minimum. Ljetovanje je i prilika za odmaranje od šminke i kompliciranih frizura. Osjecajte se slobodno, uživajte u moru i suncu, ali ne zaboravite na preparate za zaštitu od sunca te kape i šešire da ne bi ljetno uživanje postalo bolno iskustvo. Kupaci kostim je neizostavan rekvizit, osim ako niste nudist. Dobro bi bilo imati barem dva jer sjedenje u mokrom kostimu baš nije zdravo.

Za vožnju barkom dobro se namažite, stavite kapu i suncane naocale. I nešto dugih rukava ce dobro doci, posebno ako se neko vrijeme vozite na palubi izletnickog broda ili u katamaranu.

Ako ste na izletu, ne zaboravite na udobnu obucu, pa osim japanki ili kroksica ponesite i tenisice. Za ljeto je in i razna gumena obuca, a u koferu neka se nadu i špagerice, koje idu uz sve. Ako volite balerinke, ubacite i njih, ili sandale na petu, jer možda odete na kakvu veceru na neko finije mjesto ili na koncert.

Vecinu vremena cete provesti na i uz more pa neka vam odjeca bude lagana i prozracna, od prirodnih materijala u kojima ce koža disati. Zato su haljine izvrsna solucija. Krojeva, dezena i boja ima svakakvih. U haljini u kojoj ste došli na plažu možete bez problema skociti u neku konobu na rucak ili veceru ili u kafic na kavu ili osvježenje sladoledom. Ista haljina uz neke druge modne dodatke bit ce sasvim dobra i za vecernji izlazak. Uz torbicu manjih dimenzija i neke šlapice te slapove nakita (plasticnog ili drvenog) bit cete i udobno i moderno ušminkane za vecernju šihtu ljetnih radosti. Ako više volite promjenu, iznova igrajte na haljinu, ali na primjer neku ukrašenu cipkom.

Uskocite i u suknju. U onima balon-kroja osjecat cete se poput curice. Duga, šarena suknja sastavljena od nekoliko volana podsjetit ce vas na djecu cvijeca. One od lana u živim bojama, na preklop, bit ce vam modni saveznici u skitanju po starim gradskim jezgrama mjesta uz more i po otocima. Još nekoliko majica i kanotijera i sasvim ste spremne za sve ljetne modne izazove.

Ako vam doma nikada ne bi palo na pamet prošetati u kratkim hlacama, odmor je pravo vrijeme i za takav eksperiment. Za malo ozbiljniji imidž možete ih nositi s tunikama i u tom modnom izdanju provesti veci dio odmora.

Uvijek je dobro imati pri ruci bijele hlace, traperice te neku jaknu jer se nikad ne zna kada može zahladiti. Tada ce dobro doci i tenisice, ali i sandale s pamucnim ili najlonskim carapicama. Ne zaboravite da je odmor kao stvoren za promjene, pa i one modne. Uživajte u njima kao i u izmijenjenom, opuštenom ritmu života.


Podijeli: Facebook Twiter