Odmarajuce zabavno kazališno štivo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Laganom, duhovitom, a na koncu i romanticnom predstavom "Ljubav, struja, voda & telefon" Ante Tomica u režiji Vinka Brešana u ponedjeljak je u Istarskom narodnom kazalištu u Puli završena serija ovogodišnjih gostovanja.

Predstava, koja je u goste stigla iz zagrebackog satirickog kazališta Kerempuh, u Puli je unatoc snijegu i ledu odigrana u odlicnoj atmosferi pred gotovo punim gledalištem. Stoga je na kraju sasvim ocekivan bio dugi aplauz Kerempuhovom ansamblu u kojem je briljirala Linda Begonja u ulozi Lidije, oštroumne, ljubavi željne 35-godišnje vlasnice frizerskog salona.

Odlican, živopisan Tomicev roman, u cijem je središtu ljubavni život Lidije, njezinih prijateljica i mušterija, inspiriran je istinitim dogadajem kada je autoru u pivnici jednog našeg malog grada s cašom terana u ruci prišla razvedena majka jednog djeteta i ispricala svoju pricu. Ta "zgodna plavuša tridesetih godina", razocarana u ljubav, inace ljubavnica oženjenog covjeka, tada mu je rekla da ne želi više biti "besplatna kurva".

Tomicev roman, zanimljive fabule, koji plijeni vrsnim slikanjem psihologije likova, posebice ženskih karaktera, muško-ženskih odnosa i, naravno, duha Splita, za scenu je, ne oduzevši mu šarm, adaptirala dramaturginja Željka Udovicic. Dodamo li svemu i happy end, sve skupa - odmarajuce zabavno kazališno štivo kao stvoreno za uvod u blagdane. (B. CUSTIC JURAGA)

PROCITALI STE SKRACENU VERZIJU TEKSTA. OPŠIRNIJE O OVOJ TEMI CITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE.


Podijeli: Facebook Twiter