Odmah nakon Outlooka pocinje Dimensions Festival

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uz najveci europski festival elektronske glazbe Outlook, Pula ce ovog ljeta dobiti još jednu manifestaciju koja ce se održati nekoliko dana nakon spomenutog festivala u štinjanskoj tvrdavi Punta Christo, a nazvana je Dimensions Festival.

Dok ce se Outlook održati od 30. kolovoza do 4. rujna, Dimensions bi se trebao zbivati od 6. do 9. rujna. Radi se o još jednom festivalu elektronske glazbe, a lista izvodaca je vec sada prilicno duga te su najavljeni Moodymann, Ben Klock, Gold Panda, Marcel Dettmann, Dyed Soundorom, Joy Orbison, Scuba, Floating Points, Theo Parrish, Surgeon, Levon Vincent, Shackleton, Andrew Weatherall, Motor City Drum Ensemble, Pearson Sound, dBridge, Mala, Loefah, Boddika...i mnogi drugi.

Uz partyje u samoj tvrdavi od 19 do 6 sati, organizirat ce se i oni na plaži, i to od 13 do 20 sati te dva puta dnevno partyji na brodovima.

Impozantna je i lista sudionika na Outlooku 2012., a zasad su potvrdeni Fat Freddy's Drop, Jah Shaka, Phife (a Tribe Called Quest), Digital Mystikz - Mala & Coki, Scuba, The Beatnuts, Gold Panda, Congo Natty & Family, Goldie, Kode 9, Joker, Hatcha, N-type, Pearson Sound, Loefah, The Bug, Flowdan & Daddy Freddy, Iration Steppas, Mungos Hifi, Gentleman's Dub Club, Zion Train, Souls Of Mischief, Dbridge, Calibre, Youngsta, True Tiger - Sukh Knight, Stanza, Blue Bear, Zed Bias, Boddika, Addison Groove, Teebee, Calyx, Distance, Ben Ufo, Appleblim, Blawan, Icicle, Marcus Intalex, Klute, Jack Sparrow i još brojni izvodaci.

Prošlogodišnji Outlook privukao je više od deset tisuca posjetitelja iz cijelog svijeta, neki su potegnuli cak iz Novog Zelanda. Osim po izvrsnoj posjecenosti, manifestacija je zapamcena i po vožnjama taksijem od Puntižele do Pule koje su se naplacivale 50 eura, krafne su koštale 15, sendvici 50, a pizza sto kuna, zbog cega je Outlook opisan i kao "festival velikih brojki". Posjetitelji su bili mahom mladi Britanci boljeg ekonomskog statusa kojima nije bio problem dnevno potrošiti i tisucu kuna.

Cijena ulaznica za Dimensions festival za regiju još nema, ali trebale bi biti jeftinije od onih za Europu i ostatak svijeta, koje su vec u prodaji. Da ulaznice za Dimensions za posjetitelje izvan regije nisu baš jeftine, kazuje cijena od 120 funti kojoj treba pribrojiti i booking fee, maržu koju dodaju preprodavaci karata. Za Outlook ulaznice su vec u prodaji za regiju i koštaju 550 kuna, a mogu se nabaviti putem Ticketproa.

Novost je što ce se moci kupiti paket ulaznica za oba festivala koje organizira Seasplash. Outlook ide više prema karipskim korijenima do nekakve mainstream dubstep i drum'n'bass hip-hop scene te ima intenziviranu party atmosferu, a prati ga uglavnom mlada generacija. Dimensions, pak, prezentira scenu koja se pojavila kao fuzija populariziranosti dubstepa u navedenom razdoblju, ta scena je usmjerena nešto starijoj generaciji, od 30 godina naviše, a trenutno eksploatira mnogo šire vidike elektronske produkcije, objasnio nam je od jedan od organizatora Vedran Meniga. (M. RADIC)


Podijeli: Facebook Twiter