Odluka o Plominu 3 žiteljima Labinštine

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U raspravi o izvješcu Nacionalnog odbora za pracenje pregovora, u ime Kluba zastupnika IDS-a, Damir Kajin se posebno osvrnuo na 15. poglavlje u pregovorima s EU-om, koje se bavi energetikom.

- Daj Bože da Hrvatska bude energetski neovisna. Za vrijeme Tita to smo bili, tada se nije pitalo gradane Istre treba li u Plomin smjestiti termoelektranu ili ne. Danas je drugo vrijeme i možda je cak termoelektrana Plomin 3 na ugljen najbolja moguca stvar koja se može dogoditi, ali ipak mislim da bi to trebalo prepustiti na odlucivanje gradanima putem referenduma, rekao je Kajin.

- Na taj referendum iskljucivo se trebaju javiti gradani Labinštine, oni bi trebali biti ti koji bi trebali donijeti tu odluku, ne gradani Buzeštine, Poreštine ili Bujštine, jer mi drugi nismo direktno zainteresirani, objasnio je zastupnik IDS-a.

U raspravi o provedbi Zakona o pravima hrvatskih branitelja Kajin je pitao: "Zašto invalidi iz Drugog svjetskog rata nisu izjednaceni s invalidima iz Domovinskog rata?" U svom izlaganju založio se za konacnu službenu objavu registra branitelja te istaknuo da je predsjednik Tudman 1996. godine baratao brojkom od 360 tisuca hrvatskih branitelja.


Podijeli: Facebook Twiter