Odluka o Liniću odluka i o Milanovićevoj budućnosti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Obračun kod OK korala počinje danas u 10.30 sati - tada će se na Ibleru okupiti 101 član Glavnog odbora SDP-a i izjasniti se o top-temi Hrvatske danas: treba li Slavka Linića isključiti iz stranke, kako predlaže Predsjedništvo SDP-a, ili stranački doajen treba ostati u SDP-u, kako traži niz organizacija i čelnika.

Ako većina u Glavnom odboru podrži ostanak Linića u stranci, to će praktički biti iskazivanje nepovjerenja šefu stranke Zoranu Milanoviću, od kojeg riječka organizacija, a i niz drugih, očekuje da u tom slučaju odmah ponudi ostavku zajedno sa svojim suradnicima iz Predsjedništva stranke.

Kakav je odnos snaga u Glavnom odboru, to je teže pitanje od onoga kako će Hrvatska igrati s Brazilom, ali procjenjuje se da Milanović ima podršku najmanje 45 članova uz sebe, a Linić, odnosno suprotstavljena strana, barem 40, te se bitka vodi za preostalih 16 članova Glavnog odbora. Poznato je da su uz Linića cijela Rijeka i PGŽ, gotovo cijela Istra, barem dvije trećine Zagreba, veći dio Splita i Dalmacije te dijelovi Slavonije i sjeverne Hrvatske, a zanimljivo će biti pratiti i kako će se postaviti Sisačko-moslavačka županija s obzirom na bliskost Marine Lovrić-Merzel Liniću, a uz podršku Milanovića koju joj je stalno pružao. (T. TOMIČIĆ/NL)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter