Odluka o Josipu Šimuniću 8. svibnja

Josip Šimunić (R. GORŠIĆ/CROPIX)
Josip Šimunić (R. GORŠIĆ/CROPIX)

Arbitražni sportski sud (CAS) raspravljat će 8. svibnja u Lauseanni o slučaju hrvatskog nogometnog reprezentativca Josipa Šimunića, kojeg je zbog povika "za dom" nakon završetka kvalifikacijske utakmice za odlazak na SP u Brazilu između Hrvatske i Islanda, disciplinska komisija FIFA-e kaznila s deset utakmica neigranja te zabranom pristupa brazilskim stadionima za vrijeme SP-a. 

- Točno je da će tri CAS-ova suca 8. svibnja raspravljati o našoj žalbi na odluku FIFA-ine komisije, a rasprava će se voditi isključivo o pravnim pitanjima bez ikakvog uplitanja politike, izjavio je danas  Šimunićev odvjetnik Davor Prtenjača. 

Po njegovim riječima, o slučaju će pravnim argumentima raspravljati sudac kojeg je predložila FIFA, sudac kojeg je izabrao odvjetnički tim Josipa Šimunića te sudac CAS-a. 

- Naravno da ne mogu niti želim prejudicirati odluku suda, ali sama činjenica da je CAS uzeo slučaj daje nam podlogu za dodatni optimizam da će se Josip Šimunić ne samo naći na popisu izbornika Nike Kovača, nego i da će zaigrati u Brazilu, rekao je Pretenjača koji je otkrio da će se uz Šimunića kao svjedok pojaviti i izbornik Niko Kovač. 

- Stvarno ne znam koga će FIFA pozvati za svjedoka, ali ona to mora napraviti do 6. svibnja pa meni ostaje samo jedan dan za pripremu, ali tu neće biti problema jer oni ionako stalno ponavljaju iste teze, zaključio je Prtenjača te dodao da prebacivanje slučaja "Šimunić" na područje prava daje realne izgleda da se naš reprezentativni stoper nađe na širem popisu putnika za Brazil koji će 13. svibnja obznaniti izbornik Kovač.  

U svom obraćanju javnosti nakon izricanja kazne disciplinske komisije FIFA-e Šimunić je tvrdio da njegov pozdrav nije bio ni fašistički niti usmjeren mržnjom protiv ikoga.

- Meni je dom simbol ljubavi i domovine, zajedništva kazao je tada Šimunić. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter