Odlucno u naplatu dugova opcina i gradova

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Do kraja ove godine u Turistickoj zajednici središnje Istre, koja obuhvaca Pazin i sedam opcina, namjeravaju naplatiti oko 260 tisuca kuna dugovanja svih opcina i Pazina. Medutim, lanjski dug od oko 220 tisuca kuna bit ce otpisan.

Takvu bi odluku trebalo donijeti Turisticko vijece kako bi se u 2013. ušlo bez planiranja zaduživanja opcina i grada te utvrdio novi sporazum o financiranju. Najavio je to Renato Krulcic, gradonacelnik Pazina i predsjednik TZ središnje Istre odgovarajuci na pitanja na konferenciji za novinare cija je tema bila korištenje boravišne pristojbe za 2011. i 2012.

Zajednicki program korištenja boravišne pristojbe za lanjsku i ovu godinu, koji je predstavljen novinarima, težak je 515 tisuca kuna i još je u fazi potpisivanja.

Vec su ranije iz Sv. Lovreca najavili želju da osnuju vlastitu TZ. Odluku o izdvajanju treba donijeti Skupština TZ središnje Istre, a Sv. Lovrec mora podmiriti dugove. No, i Sv. Lovrec je u ovom zajednickom programu s 80-ak tisuca kuna uglavnom namijenjenih obavijesnim tabelama i info-lecima te za dodatnu smedu signalizaciju u Žbandaju, Mrganima i još nekim mjestima.

Za Pazin taj program predstavlja oko 137 tisuca kuna za info-letke medu kojima je i onaj za župnu crkvu Sv. Nikole na talijanskom i njemackom jeziku te za obavijesne tabele za Lindar i Beram. Oko 112 tisuca kuna namijenjenih Tinjanu su za unapredenje "Staze suhozida" i staze "Od lokve do lokve" te za info-letke i tabele za Tinjan i Kringu kao i za dodatnu smedu signalizaciju.

Emil Daus je rekao da ce Cerovlje od 35 tisuca kuna, uz ostalo, tiskati ce letak o Dragucu, postaviti signalizaciju te sufinancirati sanaciju mosta Korelici. Nacelnika Ivana Mijandrušica veseli što ce u Lupoglavu biti postavljen info-punkt i novi prospekt pješacke staze Sv. Šimuna. Od 29 tisuca kuna za Lupoglav, postavit ce se i obavijesne table za Boljun. Od 31 tisuce kuna za Karojbu dio ce biti uložen u unapredivanje i održavanje "Staze istarskog razvoda".

U Picnu ce od 38 tisuca kuna dio biti za tabele i letke, a dio za pješacku stazu Sv. Roka dok bi se od 23 tisuce kuna za Sveti Petar u Šumi tiskao info-materijal i postavila turisticka info-tabela na obnovljenom supetarskom trgu. (S. BENIC)


Podijeli: Facebook Twiter