Odlučili su se za pozitivan pristup

Branko Čizmić i Dean Županović (Elio VELAN)
Branko Čizmić i Dean Županović (Elio VELAN)

Nakon dužeg perioda letargičnog stanja koji je trajao više od godinu dana gradska organizacija SDP-a vratila se u javnost kratkim susretom sa novinarima na kojemu tajnik porečkog SDP-a Branko Čižmić i predsjednik Foruma mladih Dean Županović najavljuju aktivno uključenje stranke u gradsku problematiku. "Okrećemo se u potpunosti gradu i Poreštini, iza sebe ostavljamo razdoblje unutrašnjih razdora i personalnih sukoba. Od danas želimo postati aktivni čimbenici na porečkoj društvenoj i političkoj sceni," poručuje tajnik Čizmić.

Rukovodeća struktura s predsjednikom Darkom Saftićem je konsolidirana, oformljene su stručno radne grupe odnosno savjeti koji će djelovati u domeni prostornog planiranja i komunalnog sustava, društvenih djelatnosti, uključujući i sport te je oformljen Savjet za porečke  mjesne odbore.

- Na proteklim izborima koalicija Hrvatska raste je u Poreču ostvarila zavidnih 28,8 posto glasova, to je baza na koju valja graditi novi gradski  SDP. U organizaciju su uključeni pretežito mladi koji nisu opterećeni podjelama unutar stranke, s njima namjeravamo zauzeti politički prostor koji nam pripada u gradu Poreču," tvrdi Dean Županović.

U prvom obraćanju javnosti nakon duže hibernacije čelnici porečkog SDP-a  pozdravljaju odluku o konačnoj gradnji škole, koja se najavljuje već dugi niz godina.

- Vjerujemo da će se grad nakon ovih velikih projekata uključiti i u rješavanje problema starogradske jezgre koja je zapuštena. Na sljedećoj sjednici gradskog odbora stranke kritički ćemo se osvrnuti na gradski proračun za narednu godinu, te sa tim stavom izaći u javnost. Odlučili smo se za pozitivni pristup, bez napadanja i građenja konfliktualnih situacija. Na nama je da podržimo ideje koje vode do boljitka porečke zajednice," poručuje Branko Čizmić. (Elio VELAN)


Podijeli: Facebook Twiter