Odlicna svirka majstora jazza

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Slavni pijanist i pjevac, Georgie Fame, koji je u svojoj bogatoj karijeri izmedu ostalih suradivao i s Muddyjem Watersom, Ericom Claptonom, Billom Wymanom i Vanom Morrisonom, u nedjelju je s ponajboljim jazzerima iz Hrvatske i Slovenije okupljenim u sastavu Boško Petrovic Trio nastupio na završnoj veceri desetog izdanja festivala Jazz is Back!.

Ovo je vec treca godina da Fame zatvara grožnjanski festival Jazz is Back!, a kao i prijašnjih puta, na pozornici su mu pridružili vibrafonist Boško Petrovic, gitarist Primož Grašic i basist Mario Mavrin. Sve redom vrhunski glazbenici i prekaljeni jazzeri; njihov koncert bi se mogao opisati kao muziciranje starih prijatelja bogato zacinjeno humorom - naime, Fame i Boško Petrovic prijatelji su vec gotovo tri desetljeca. U svakoj pjesmi glazbenici su se izmjenjivali u solo dionicama, u kojima su ispreplitali jazzerske pasaže i poznate melodije poput "Summertime" ili pak "Blue Moon", a iako je rijec o pravim virtuozima, koncertna vecer je bila vrlo ležerne atmosfere, s pravim omjerom lijepih melodija, humora i zahtjevnosti izvedbe.

Deseto, obljetnicko izdanje festivala Jazz is Back! predstavilo je ove godine pravi mali jazz maraton u Grožnjanu - za razliku od prijašnjih godina, kad je festival trajao 16 dana, ove godine grožnjanski festival trajao je puna 23 dana. U tom razdoblju predstavljen je vrlo raznolik koncertni program, pa je tako festival otvoren nastupom Boško Petrovic Summer Conventiona i novigradske blues grupe Vervet, a bilo je još veceri u znaku bluesa - nastupili su još zagrebacki Greenhouse Blues Band, austrijski Sir Oliver Mally's Blues Distillery, americka pjevacica Joyce Juille te britanski pjevac i gitarist Ian Siegal s talijanskim Mike Sponza Blues Bandom…

Bogat i raznovrstan program, koji je u organizaciji BP Cluba i Opcine Grožnjan svakodnevno od 11. srpnja do 2. kolovoza predstavljao zanimljiva koncertna gostovanja, privukao je veliki broj posjetitelja u Grožnjan, i definitivno svrstao ovaj istarskih gradic na kartu važnih jazz destinacija.


Podijeli: Facebook Twiter