Odlična navijačka atmosfera na pulskom Forumu

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Dobre vibracije, bubnjanje te euforični povici zadovoljstva obilježili su praćenje utakmice Hrvatska - Kamerun sinoć na prepunom Forumu. Unatoč kasnim noćnim satima, vatreni su bodreni bez ekscesa, u odličnoj navijačkoj atmosferi.

"Mario Mandžukić vratio je sjaj hrvatskoj repki, a Ivan Perišić ipak je prvo ime utakmice odigrane u teškim klimatskim uvjetima Amazonia Arene", bili su tek neki od komentara uglavnom mlade navijačke populacije na glavnom gradskom trgu.

Nadmoćno nad Kamerunom, Hrvatska je upisala prvu pobjedu u Brazilu, ali i prvu pobjedu općenito na SP-ima nakon 12 godina i trijumfa nad Talijanima u Ibarakiju.

U posljednjem kolu, u ponedjeljak, u 22 sata po našem vremenu, također će se s Foruma moći pratiti utakmica Hrvatska - Meksiko. Vatrene bilo koja pobjeda nad Meksikancima vodi dalje, u osminu finala Svjetskog prvenstva. (S. R. S.)

Pobjeda vatrenih slavila se diljem Hrvatske

Hrvatska je uspješno odradila "ispit u prašumi", pobijedivši u Manausu u teškim vremenskim uvjetima, po velikoj vrućini i vlazi, neugodni Kamerun sa 4:0, a velika pobjedu vatrenih pratili su navijači diljem Hrvatske.

Na stadionu Amazonia Arena Hrvatsku je bodrilo oko 3.000 naših navijača, a u domovini deseci tisuća pratili su utakmicu u kafićima i na gradskim trgovima. Hrvatske zastave, kockasti dresovi, baklje i oduševljenje Hrvata moglo se vidjeti u Zagrebu, na Jelačićevu trgu i jezeru Bundek, u Splitu, Osijeku, Rijeci, Sisku, Varaždinu, Zadru, Bjelovaru, Karlovcu, Čakovcu i mnogim drugim mjestima.

Hrvatski mediji na internetskim portalima slave uvjerljivu pobjedu protiv Kameruna, pa HRT ističe "Hrvatska deklasirala Kamerun u srcu Amazonije", a slično to opisuje i Novi list "Hrvatska uništila Kamerun, 4:0 za vatrene", te Večernji list, koji navodi "Hrvatska razbila Kamerun 4:0 i ostvarila svoju najveću pobjedu na SP-u u povijesti".

Jutarnji list piše kako je to bila "Vatrena rapsodija u srcu Amazone", a Slobodna Dalmacija navodi kako su "Vatreni razmontirali Lavove za povijest", dok Sportske novosti ističu "Ivan Perišić i Mario Mandžukić uništili Lavove i najavili konačni obračun protiv Meksika". Index.hr zaključuje kako je ovo "Pobjeda koja je trebala ovoj generaciji", dok tportal navodi da je "Hrvatska rekordnom pobjedom samljela Kamerun". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter