Odlična atmosfera uz Infernal Tenebru u Uljaniku

(D. ŠTIFANIĆ)
(D. ŠTIFANIĆ)

Infernal Tenebra nakon dugo vremena nastupili su sinoć u pulskom klubu Uljanik što im je bila prilika da uz stare stvari predstave pjesme s albuma „As nations fall“ koji će biti objavljen u siječnju. Energična svirka ovih pulskih metalaca dopala se publici koja ih je pozvala na bis pa se očito ne moraju brinuti za dobru prođu novog albuma.

Sve je bilo tu – snažan i postojan vokal Darka Etingera koji je uz Ivu Petrovića zvuk pojačao gitarama koje nemilice prže, dok je, u pozadini, za razarajući ritam zadužen bubnjar Sebastian Stell koji ritam sekciju čini s novim basistom Viktorom Sinčićem. Naravno, i dalje su tu i ozbiljni, teški tekstovi, a bend niti na novim pjesmama ne odstupa ni milimetar od utvrđene rute svojeg glazbenog puta – mračno i žestoko.

Odlična atmosfera u velikoj sali prenijela se i na bend koji je dao sve od sebe, a njihov koncert pokazao je i da je pulska metal scena živa i zdrava te da se ljubitelji ekstremnog teškometalnog zvuka i dalje dobro drže. Publika je tako sinoć zdušno podržala Infernal Tenebru, ali i njihove goste, riječki Black Cult i zagrebački Decomposing Entity. Ovi prvi doslovce su zapalili atmosferu rigajući vatru u velikoj sali koja je do kraja njihovog nastupa bila obavijena gustim slojem dima. Trojac Decomposing Entity je pak pokazao da metal može funkcionirati i bez puno dodatnih efekata, tek čista žestoka svirka kakvu su sinoć pružila sva tri benda. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter