Odličan TBF i fanovi ispred bine

Splitski TBF za brojne fanove na Petkotini
Splitski TBF za brojne fanove na Petkotini

Petkotina, festival alternativne glazbe, jedan od najznačajnijih u regiji, uklopljen u sadržaje središnjeg gradskog praznika Subotine, u svom je dvadesetom izdanju održan na nogometnom igralištu Most u Buzetu, pored rijeke Mirne.

S obzirom na vremenske uvjete, vedru, ali izrazito hladnu, gotovo jesenju noć, privukao je brojne posjetitelje za koje je devet grupa upriličilo gotovo osam satni koncert u organizaciji Kluba mladih BUM i Grada Buzeta.

Dinamičan nastup splitskog TBF-a

Najveću pažnju privukao je splitski TBF s dinamičnim nastupom kojim je, na zadovoljstvo brojnih fanova, spretno proveo kroz svoj glazbeni opus. Rado viđen gost na koncertnim pozornicama, splitski The Beat Fleet, osnovan je 1990. godine, a proljetos je objavio šesti studijski album "Danas sutra", četiri godine nakon objavljivanja "Pistaccio Metallic". Publiku je zagrijala zagrebačka punk rock skupina Mašinko s melodičnim punk rock poskočicama.

Odličan dojam ostavila je i slovenska fast punk-rock,ska/hardcore grupa Pigs Parliament, vrlo energičnom glazbom u pratnji trube i prodornim vokalom pjevačice Tine Rebek. Iz Srbije je na Petkotinu stigao pop-punk, power pop sastav Oružjem protivu Otmičara, grupa osnovana 1994. godine kao bunt na tadašnje česte trash i turbofolk narodnjake, a ovo joj je nakon petogodišnje pauze bio prvi nastup u Hrvatskoj. Svojim je uspješnicama, obradom pjesme "Mladiću moj" sastava Zana, "U koloru", također digla publiku na noge.

Program su u otvorili domaćini, sve popularniji buzetski sastav Error, nastupila su dva pulska hardcore punk benda Sick Crap te Pasmatersi, potom metal bend Krematorium iz Rijeke te opatijski Cut the Cord. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter