Odlican pocetak sezone u Podzemlju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Poprilican broj zbivanja obilježio je vikend, a živo je bilo i u Podzemlju Rojca, popularno zvanom Paradisu, gdje su u petak, buduci da je kiša onemogucila održavanje koncerta na tvrdavi Casoni Vecchi, Tutankhamon Space Machine održali generalnu probu pred potencijalno objavljivanje autorskog materijala, a kao predgrupa nastupio je nedavno oformljeni bend Sound Expressions Managers.

Nešto sasvim drugacije od standardnog paradisovskog uglavnom punk i HC programa privuklo je podosta posjetitelja i izmamilo odlicne reakcije. Kao u uvodnoj špici nekog futuristickog trash filma, u totalnom mraku na koji se nadovezala gusta umjetna magla i vrišteci plavi reflektori, na binu su se popeli Bass Commander, Drumatronic, Blue Lightening i Formidable Adversary, ukratko Sound Expressions Managers. Bio je to ekskluzivan nastup benda koji iza sebe ima tri do cetiri probe, eksperimentira spajajuci kompjutersku glazbu s klasicnim rockom, a ujedno im je to bio i prvi samostalni koncert nakon nastupa na raznim etno festivalima diljem Azije i Afrike, otkrivaju clanovi te najavljuju održavanje reuniona svakih pet godina, a nastupat ce iskljucivo u klubu Monteparadiso.

U skoro dvosatnom nastupu Tutankhamon Space Machine pokazao je da pobjeda po glasovima publike na ovogodišnjem Art&Music Festivalu nije tek puki lokal-patriotizam, vec da je rijec o kvalitetnom i maštovitom bendu koji je vjerojatno najzanimljivije novo ime pulske scene mlade generacije.Subota je bila rezervirana za nešto grublje žanrove, nastupili su njemacki Sick Times i talijanski OSS!. Oba benda trenutno se nalaze na samostalnim turnejama, a prekjucer su se "spojili" u Puli. Nešto prije ponoci troclani Sick Times poceo je svoju oldschool hardcore punk svirku, a publika ni ovog puta nije podbacila, prve redove zauzeli su mladi u pogu koji ne mare ni za ritam, ni za one staticne u redovima iza, a najmanje za estetiku.

Osim njih, nastupila su i dva domaca benda, Frekvencija i Bruno, a koncert je okupio više od stotinu posjetitelja. Da su se dva benda odmah sprijateljila bilo je jasno kad su OSS! pred publiku stali u majicama na Sick Times, predstavivši pjesme s novog uratka »King of Thrashers«, ali i obrade, poput Iron Maidenove pjesme Run to the Hills u HC verziji. Nakon žive svirke druženje se nastavilo uz punk i HC glazbenu kulisu satkanu od pjesama mahom domacih underground punk bendova.


Podijeli: Facebook Twiter