Odličan koncert The Wildflowersa u Mimozi

The Wildflowers (T. TIDIĆ)
The Wildflowers (T. TIDIĆ)

Uza svu rezerviranost ili kritičnost prema cover bendovima, sastavima koji više ili manje uvjerljivo sviraju obrade pjesama poznatih svjetskih sastava i kantautora, pa čak i neovisno o tehničkoj vještini muziciranja originala, pouzdano uho vrlo će brzo shvatiti je li riječ o zanatskom gaža bendu ili, pak, bendu koji iz vlastitog užitka svira baš te pjesme i baš te autore.

U te potonje, pozitivne bendove spada definitivno novi pulski cover sastav The Wildflowers koji čine stari iskusni glazbeni znalci s pulske scene. Dokazali su to sinoć dvosatnim nastupom u dobro popunjenom pulskom kafiću Mimoza, suvereno svirajući pjesme Boba Dylana, Neila Younga, Toma Pettyja i još nekih bendova poput Gov't Mule odnosno Traveling Wilburys, supersastava koji je koncem 80-ih u dvije godine snimio dva albuma i koji su činili George Harrison, Roy Orbison, Bob Dylan, Tom Petty i Jeff Lynne.

Ugodno je to bilo koncertno iskustvo, od lijepe uvodne Dylanove "Seven Days" do odlične Pettyjeve "Poor House" i klasika Neila Younga "Like a Huricane". Pritom odmah treba spomenuti da topli, meki glas pjevača (i gitariste) Andreja Šegona odgovara upravo trokutu Dylan-Young-Petty, a da je vrlo važan back vokal klavijaturistice Elizabete Petrić, što je bilo posebno vidljivo u izvrsnoj vokalnoj izvedbi pjesme "Poor House".

Ovo je bio prvi nastup Windflowersa s dodatnim, novim članom benda, bivšim izvrsnim gitaristom Gustafa, "Indijancem" Vladom Maružinom. On je, usput, na prvom kultnom albumu Gustava i njegovih dobrih duhova svirao bas gitaru. Treba reći i da je nemalo i dugo iskustvo članovima ovog benda očito pomoglo jer su se u akustički nezahvalnom prostoru Mimoze snašli nešto tišim zvukom, za razliku od mladih, dominantno metal bendova koji često sve instrumente "dignu" u maksimum, dobivajući zauzvrat samo buku.

Za svakog tko se sjeća pulske scene 80-ih i odličnih bendova, Wilsonov grafički projekt (WGP), Bojkot Fur, kasnije i Messerschmitta, iznimno je zanimljiv i ostatak "posade" Wildflowersa, a čine ju gitarist i vokal Rusmin Rus Obić, bas gitarist Siniša Vujnović i bubnjar Saša Petković.

Siniša je vješto i suptilno driblao između bas dionica koje bi tvrđi basisti trebali poslušati iz pedagoških razloga; na gitari je strasno komunicirao Rusmin Rus Obić (inače godinama basist Gustafa), dok je Saša Petković i sinoć bio tradicionalno dobar i pouzdan bubnjar. (Zoran ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter