Odlazi Šima Krasic

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Saborski odbor za izbor i imenovanja u cetvrtak ce donijeti odluku o prijedlogu da se s funkcije razriješi glavna državna revizorice Šima Krasic kojoj je istekao vec drugi mandat, te se umjesto nje imenuje Ivan Klešic. Rijec je o diplomiranom pravniku koji je od 1996. na dužnosti procelnika Državnog ureda za reviziju Karlovacke županije.

Inace, Krasic je na funkciju glavne državne revizorice imenovana još u travnju 1994. godine, i uspjela je odraditi dva puna osmogodišnja mandata. Ovaj drugi istekao joj je još 6. travnja ove godine. Njena prva izvješca o reviziji privatizacije krajem devedesetih docekana su kao senzacija, ali na osnovu njih nisu poduzete nikakve radnje kojima bi se ispravile nepravde.

Prije nekoliko godina njeni su revizori ustanovili i velike nepravilnosti kada je u pitanju financiranje rada neovisnih saborskih zastupnika, ali ni u tom slucaju nije bilo nikakvih posljedica za prekršitelje. Državni ured za reviziju osnovan je 1993. i s radom poceo 1. studenog 1994. godine.


Podijeli: Facebook Twiter