Odjelu za oftalmologiju i oftometriju vrijedna donacija

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

Porečko-pulska biskupija donirala je Odjelu za oftalmologiju i oftometriju pulske Opće bolnice LCD monitor Snellenovih tablica za kontrolu vidne oštrine te autorefrakto-keratometar čija vrijednost iznosi 98 tisuća kuna. Službena primopredaja obavljena je jučer u prostorijama odjela uz prigodnu svečanost i nazočnost djelatnika odjela te sanacijske upraviteljice pulske Opće bolnice Irene Hrstić.

- Zahvalan sam i sretan na donaciji. Radi se o vrijednoj, dakako potrebnoj, donaciji aparata koji inače "prima" 100 do 150 pacijenata dnevno, i sada je to olakšano. Pogotovo će biti lakše djeci, a ni sestre se neće više mučiti na papirnatim tablicama jer je sada sve na ekranu, rekao je rukovoditelj odjela dr. Marino Benazić.

Gilda Terlević Stojšić, kazala je da to nije samo donacija, već nešto što će biti od koristi za djecu, za dječju ambulantu te da je itekako dobrodošla. Biskup Dražen Kutleša istaknuo je među ostalim da vjeruje da je to samo početak doniranja i to ne samo ovom bolničkom odjelu, te da donaciju zapravo smatra njihovom dužnošću. Rekao je da se nada da će donacija poslužiti i biti na korist svim građanima Istarske županije. (N. S.)


Podijeli: Facebook Twiter