Odjelu pedijatrije Infobip donirao UZV aparat

Dr. Mirna Milevoj Ražem s predstavnicima Infobipa, Tomislavom Pifarom, Miom Kutić i Vesnom Bodiroža (D. Št.)
Dr. Mirna Milevoj Ražem s predstavnicima Infobipa, Tomislavom Pifarom, Miom Kutić i Vesnom Bodiroža (D. Št.)

Danas je na pedijatriji u pulskoj Općoj bolnici svečano obavljena primopredaja donacije, ultrazvučnog aparata vrijednog 400 tisuća kuna. Predstavnicima donatora, pulske tvrtke Infobip posebno se zahvalila voditeljica Odjela dr. Mirna Milevoj Ražem, nazvavši to velebnim darom, a potom ih je pozdravila i ravnateljica bolnice doc. dr. sc. Irena Hrstić.

Riječ je o suvremenom, sofisticiranom aparatu uz koji su stigle i posebne sonde za ultrazvučne preglede mozga, srca, bubrega i kukova.

- Moderan je to aparat koji ima softver koji podržava prikaz transtorakalnog UZV srca i ostalih organa te ima mogućnost digitalne pohrane podataka, što je jako bitno. Pretrage se počinju raditi već kod novorođene djece pa već u najranijoj dobi možemo vidjeti radi li se o nekim kongenitalnim anomalijama, kako mozga, srca i bubrega, tako i kukova. To omogućava brzu reakciju, uvođenje terapije i liječenja, rekla je dr. Milevoj Ražem.

Nije ovo prva donacija Infobipa - pulskoj pedijatriji već su darivali druge vrijedne aparate, poput babyterma, inkubatora i klima-uređaja. Tomislav Pifar, predstavnik tvrtke Infobip, kaže da je ovo već treća godina kako pomažu pulsku bolnicu u nabavci uređaja koji su im najpotrebniji. "Surađujemo i sa sportskim udrugama i znanstvenim ustanovama, međutim ipak je zdravstvena skrb temelj kvalitete života u određenoj sredini, a mi i kao firma pokušavamo mlade, obrazovane ljude zadržati u Puli, privući ih u našu firmu", rekao je Pifar.

 

Od njegovih kolegica Mie Kutić i Vesne Bodiroža (svi iz Odjela za ljudske resurse), saznajemo da Infobip, pulska tvrtka koja posluje na međi između IT sektora i telekomunikacija, ove godine obilježava deset godina rada, zapošljava više od 400 ljudi u Hrvatskoj, od toga polovica ih je u Puli, a s podružnicama diljem svijeta imaju gotovo tisuću zaposlenih. Većinom su to mladi ljudi, prosjek godina im je 31! (D. PALIBRK)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter