Odjeci boje Tee Paškov Vukojevic

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bez uobicajenog svecanog otvorenja, u holu pazinskog Spomen doma prošlog je tjedna postavljena samostalna izložba rijecke umjetnice Tee Paškov Vukojevic, koja se može razgledati do kraja mjeseca.

Zanimljivi radovi u kombiniranoj tehnici i akrilu na platnu, za koje je povjesnicar umjetnosti Marino Baldini kazao da se "isticu u kvalitetnoj produkciji istarsko-rijeckog likovnog kruga", nastali su u protekle tri godine.

Talentirana rijecka umjetnica izložila je 16 recentnih djela ("Crvena pod kožom", "Ekstaza", "Spona zelene i plave" iz 2008. godine, lanjsku "Ustrajnost" te dvanaest ovogodišnjih radova).

- Promatrajuci platna izražajnog kolorita i jasnih priziva na klasike moderne, nije teško uociti dar za slaganje boja i kompoziciju te nadasve jedinstvenost vladanja množinom i bogatstvom sadržaja… Tein je izricaj poput rijeka uskladenih množina što kroz razlicite tehnicke postupke ulaze u smisleno mnoštvo egzaltirano cjelinom, napisao je Baldini u tekstu koji prati izložbu.

Paškov Vukojevic rodena je 1974. godine u Rijeci, gdje je diplomirala na Odsjeku kiparstva Filozofskog fakulteta. Clanica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika i udruženja kulturnih djelatnika talijanske manjine Cenacola.

Dosad je za umjetnicke radove dobila dvadesetak nagrada na podrucju slikarstva, a aktivno se bavi i kiparstvom, keramikom i pedagoškim radom. Predaje u talijanskoj osnovnoj školi "San Nicolo" u Rijeci, a takoder vodi likovne radionice.


Podijeli: Facebook Twiter