Odjeća za vodnjansku crkvu u ponudi i ove godine


Odjeća za obilazak vodnjanske crkve sv. Blaža, čiju je prodaju lani inicirala Turistička zajednica Vodnjana, u ponudi je i ove godine. Budući da za prodajom ne vlada prevelik interes, od ove godine se marame mogu i iznajmiti na štandu sa suvenirima preko puta crkve po cijeni od pet kuna te se vraćaju po izlasku.

U crkvu sv. Blaža se, osim u majicama na bretele i kratkim hlačama, ne smije ući ni sa sladoledom, bocom pića, mobitelom, fotoaparatom, kapom na glavi, cigaretom, na romobilu i sa psom, o čemu posjetitelje na ulazu obavještava i nova, uočljiva ploča.

Prema riječima direktorice vodnjanskog TZ-a Morene Smoljan Makragić, prošle godine je prodano oko 220 bijelih majica i marama za ulazak u crkvu na kojima su otisnuti logotipi Grada Vodnjana i gradskog TZ-a, a od toga je prodano tridesetak majica. Ove godine prodano je pedesetak majica i marama, a budući da je TZ početkom godine naručio ukupno oko 200 komada odjeće, procjenjuje se da će to biti dovoljno za ovu sezonu, navodi ona.

- Nema nikakvih problema s ulascima u crkvu, nama se nitko nije žalio da su ga udaljili, a budući da se od ove godine marame mogu i unajmiti, odjeća za crkvu koju imamo u ponudi kupuje se uglavnom kao suvenir, kaže Smoljan Makragić.

Iako u TZ-u turisti nisu imali pritužbi, vodnjanski župnik Marijan Jelenić rekao je da su ove godine udaljili oko 200 posjetitelja udaljili iz crkve jer su bili neprimjereno odjeveni. (Petra LUKEŽ)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter