"Odi radosti" nagrada u Karlovym Varyma

Ana Rucner u Odi radosti
Ana Rucner u Odi radosti

Promotivni film Hrvatske turističke zajednice (HTZ) "Oda radosti" osvojio je drugu nagradu na 45. međunarodnom festivalu turističkog filma u Karlovym Varyma u Češkoj, izvijestili su danas iz Glavnog ureda HTZ-a.

Festival u Karlovym Varyma održava se od 4. do 6. listopada, a svečana dodjela nagrada bit će večeras.

Riječ je o jednom od prestižnih festivala koji promovira filmove, audiovizualne i multimedijske programe nagrađujući one koji kroz svoj sadržaj i umjetničke kvalitete najbolje pridonose razvoju domaćeg i međunarodnog turizma.

Kandidate ocjenjuje međunarodni žiri kojeg čine filmski i televizijski redatelji, filmski kritičari i producenti te stručnjaci s područja turizma.

Film "Oda radosti", koji spaja tradicionalno i suvremeno, nastao je prema ideji hrvatske čelistice Ane Rucner, a namijenjen je prikazivanjima na inozemnim tržištima i dio je promotivne kampanje HTZ-a pod sloganom "Hrvatska – nova turistička zvijezda Europske unije".

Svojom dojmljivom vizualizacijom te kroz glazbenu naraciju koju vodi Ana Rucner, film ističe bogatu hrvatsku kulturnu, povijesnu i prirodnu baštinu te brojne ljepote zemlje.

Osim ove nagrade, "Oda radosti" u rujnu je još osvojio dvije međunarodne nagrade - "Bijeli bagrem" za najbolji scenarij na Festivalu turističkog i ekološkog filma Silafest 2012. u Velikom Gradištu u Srbiji te nagradu "Special Festival Award" u kategoriji putovanja na Festivalu umjetnosti, ekologije i turizma Document.Art u Bukureštu u Rumunjskoj.

Prije toga, tijekom ove godine film je nagrađivan još nekoliko puta u svijetu na međunarodnim festivalima i sajmovima, u Berlinu, Varšavi, Lecceu te na Zagreb Tourfilm Festivalu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter