Odgoju i obrazovanju oduzeto 280 milijuna kuna

(K. FLEGAR)
(K. FLEGAR)

- Odgoj i obrazovanje su i dalje na udaru Vlade na odlasku. Za te je namjene oduzeto 280 milijuna kuna, obustavljeni su kurikularna reforma i isplate stipendija, ali i sve mjere politike zapošljavanja, u prvom redu okrenute mladima, koje su u posljednjih pet godina obuhvatile 250 tisuća ljudi. Ništa od onog što su HDZ i Most obećavali u predizbornoj kampanji vezano za zaustavljanje odlaska mladih iz Hrvatske nije ostvareno, rekla je u četvrtak na konferenciji za novinare predsjednica pulskog HNS-a i županijska vijećnica Elvira Krizmanić Marjanović.

Prema njenim riječima, oko 60 posto mladih ljudi koji su koristili mjere zapošljavanja, pogotovo stručno zapošljavanje bez zasnivanja radnog odnosa, pronašlo je posao. Nova Vlada će se, prije svega, trebati posvetiti odgoju i obrazovanju te nastaviti prekinutu kurikularnu reformu koja će omogućiti izbacivanje iz programa suvišnog gradiva, uvođenje obimnije prakse i veće slobode za profesore i učitelje prilikom organiziranja nastave unutar zadanih okvira, istaknula je.

Jasmina Simović Medica, predsjednica Ženske inicijative pulskog HNS-a i gradska vijećnica je ukazala na značaj obrazovanja i upozorila da se ne smije dozvoliti da zbog takve loše politike Hrvatska potone ekonomski, financijski i demografski. (K. F.)


Podijeli: Facebook Twiter