Odgođeno suđenje za pokušaje atentata na Eda Kosa

Motiv za poticanje na ubojstvo Eda Kosa navodno je bilo nedodjeljivanje terase Gradske kavane Sefedinu Bilaliju (arhiva)
Motiv za poticanje na ubojstvo Eda Kosa navodno je bilo nedodjeljivanje terase Gradske kavane Sefedinu Bilaliju (arhiva)

Pred vijeće suca Županijskog suda u Puli Zdravka Garića jučer su ponovno sjeli porečki ugostitelj Sefedin Bilali (72), Miro Đurić (41) zvani Bombaš iz Đakova i Nikica Ćurić (45) iz Osijeka, optuženi za pokušaj odnosno poticanje na ubojstvo aktualnog predsjednika Uprave Hrvatskih autocesta i bivšeg dogradonačelnika Poreča Eda Kosa 2006. i 2010. godine.

Bilali je na raspravu doveden iz pulskog pritvora, Đurić iz kaznionice u Lepoglavi, a Ćurić je došao sa slobode. Osim što je grafološka vještakinja Željka Tkalec dopunila te iznijela svoj nalaz i mišljenje da je na papirićima izuzetim iz Bilalijevog stana nedvojbeno rukopis Sefedina Bilalija, jučer je iščitan dio dokaznog materijala.

Grafološka vještakinja analizirala je rukopis na dvama papirićima na kojima piše "priatel" i broj telefona osobe koja se povezuje s Đurićem. Obrana Sefedina Bilalija predložila je, a sud prihvatio, da se ponovno pozove Edo Kos, ali i saslušaju Josip Maras te porečki imam Ismet Ibiši.

Maras i imam trebali bi iznijeti svoja saznanja o navodnom Bilalijevom nezadovoljstvu odlukom porečke gradske uprave da mu se ne dodijeli terasa Gradske kavane te o Kosovim izjavama o Bilaliju na sastancima IDS-a.

Rasprava je stoga odgođena za kraj studenog (28., 29. i 30.), do kada bi sudu trebalo biti dostavljeno i telekomunikacijsko vještačenje. (piše M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter