Odgođeno suđenje trojki za zloporabu trave

 Drugookrivljeni Manuel Pausini jučer nije došao na sud (M. SARDELIN / ARHIVA)
Drugookrivljeni Manuel Pausini jučer nije došao na sud (M. SARDELIN / ARHIVA)

Optuženima za zloporabu marihuane Benjaminu Banjcu (23) i Manuelu Pausiniju (22) iz Umaga te Grejsanu Ramiqiju (24) iz Pule jučer je odgođeno suđenje na Županijskom sudu u Puli zbog nedolaska Manuela Pausinija. Njegova odvjetnica rekla je da je prije rasprave njegov otac u njezinom uredu rekao da se Manuel ne osjeća dobro, da ima temperaturu te da nije bio u stanju odazvati se raspravi.

Manuelov otac Josip to je potvrdio u sudnici, a sudac Zdravko Garić odvjetnici je dao rok od tri dana za dostavu medicinske dokumentacije o Manuelovoj bolesti budući da je na raspravi nije imala. Rasprava je odgođena za 9. prosinca. Odvjetnik prvooptuženog Banjca zatražio je da se odredi drugi termin jer on toga dana ima tri zakazane rasprave na općinskim sudovima, jednu u Pazinu, a dvije u Puli. Sudac Garić je njegov zahtjev odbio.

Prethodno je rekao da ima dojam da se u ovom predmetu odugovlači, jer se raspravama ne odazivaju neki svjedoci, a sada se ni drugooptuženi Pausini nije pojavio. Pausinijevog je oca upozorio da odugovlačenje ne ide u korist Manuelu jer će iduće godine navršiti 23 godine pa mu se neće suditi kao mlađem punoljetniku, što će biti gore po njega.

Trojica okrivljenika na glavnoj raspravi održanoj u listopadu izjasnili su se da se ne osjećaju krivima. Optužnica Banjca i Pausinija tereti da su od jeseni 2010. do lipnja 2011. godine u Umagu više puta prodavali i davali drugima na uživanje marihuanu, a Ramiqija da je u studenom 2010. godine Pausiniju prodao 300 grama marihuane za 8.000 kuna. (S. B. I.)


Podijeli: Facebook Twiter