Odgođeno suđenje Massimu Morattu i Denisu Dukiću

Massimo Moratto ispred Županijskog suda u Puli (N. LAZAREVIĆ)
Massimo Moratto ispred Županijskog suda u Puli (N. LAZAREVIĆ)

Suđenje Puljanima Massimu Morattu (40) za ubojstvo Aleksandra Ausilija (39) i pokušaj ubojstva Denisa Dukića (37) te potonjem za razbojstvo koje je pokušao s Ausilijem počiniti Morattovoj kući u Šišanu 2009. godine na Županijskom sudu u Puli odgođeno je za danas. Razlog odgode je izostanak drugooptuženog Dukića koji zbog vremenskih neprilika koje su zahvatile cijelu Hrvatsku nije uspio na vrijeme doputovati iz Zadra.

Dan ranije, odnosno u ponedjeljak, Dukić je predsjedniku sudskog vijeća Zdravku Gariću javio da možda neće uspjeti doći na vrijeme na raspravu na kojoj su se jučer pak uredno pojavili Moratto i njegova braniteljica, Dukićev branitelj te zamjenik Županijskog državnog odvjetnika. Ukoliko se Dukić danas pojavi na sudu neće biti zapreke za održavanje ročišta na kojem je predviđeno saslušanje dr. Miroslava Gorete, psihijatrijskog vještaka kojemu je bilo povjereno vještačenje Massima Moratta.

Moratto je optužen za ubojstvo Ausilija u prekoračenju nužne obrane i pokušaj ubojstva Dukića, a potonji se tereti za pokušaj razbojstva u Morattovoj kući u Šišanu 6. prosinca 2009. godine. S njima je optužen i Dino Marinković (41), iz Pule, no protiv njega će se voditi odvojen postupak zbog bolesti i nemogućnosti praćenja suđenja. (M. KOŠTA)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter