Odgođeno miniranje na gradilištu trgovačkog centra

Odgođeno miniranje na gradilištu novog trgovačkog centra podno Kaštanjera (D. MEMEDOVIĆ)
Odgođeno miniranje na gradilištu novog trgovačkog centra podno Kaštanjera (D. MEMEDOVIĆ)

Iako je za danas za 13 sati bilo najavljeno petominutno miniranje na gradilištu podno Kaštanjera gdje se gradi budući trgovački centar, ono je odgođeno, odnosno, od miniranja ni "m". Za našeg obilaska zatekli smo uobičajene aktivnosti na gradilištu na kojem se intenzivno odvijaju građevinski radovi pa, iako su radoznala djeca obližnjeg naselja željno iščekivala vidjeti eksploziju, morala su razočarano kućama.

Na samom gradilištu, od radnika, nismo uspjeli saznati zbog čega je miniranje odgođeno, ali da će se tako nešto dogoditi bilo je jasno već nešto prije 13 sati kada se nije, što je najavljeno, zaustavio promet na tom dijelu obilaznice, niti u donjem dijelu Santorijeve ulice, a uokolo su pješaci nesmetano prolazili. I dok su radoznala djeca očito bila informirana o najavljenom miniranju, odrasli o tome ništa nisu znali.

- Vidim da radovi lijepo napreduju i radujem se što skorijem otvaranju novog trgovačkog centra u našem susjedstvu. Čula sam da su naišli na "nešto", ali o miniranju ništa ne znam. Nitko nas nije o tome obavijestio. A valjda ćemo čuti eksploziju, rekla nam je jedna mlada mama tijekom šetnje s djetetom.

Odgađanjem najavljenih radnji nije se tako dogodilo privremeno obustavljanje prometa u petominutnom trajanju, od 13 do 13.05 sati, na dijelu obilaznice od nekadašnjeg skretanja za Valmade do križanja s Medulinskom cestom te na dijelu Santoriove ulice od obilaznice do križanja s Ulicom Bože Gumpca. (G. ROJNIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD SUBOTE.


Podijeli: Facebook Twiter