Odgodena gradnja hotela Rovinj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U ovo vrijeme prošle godine za jesen smo najavljivali konacan pocetak gradnje hotela Rovinj i njegovo otvaranje pocetkom sezone 2011. Povod je bila cinjenica da su vlasnici hotela iz tvrtke Hotel Rovinj, registrirane na adresi nekadašnjeg hotela, zatražili lokacijsku dozvolu.

U odjelu za prostorno planiranje, zaštitu okoliša i izdavanje akata Grada Rovinja kažu da bi lokacijska dozvola trebala biti izdana najkasnije za dva mjeseca. Dodaju da su investitori nekoliko puta mijenjali idejni projekt, na koji se ocekuju ocitovanja. Investitori iz tvrtke Hotel Rovinj im se ne javljaju, niti ne požuruju, pa ne znaju kada ce se hotel graditi.

Bezuspješno smo pokušali stupiti u kontakt s tvrtkom Hotel Rovinj, na njihov telefon nitko se nije javljao. Na kraju nam se javila Ivana Šoljan, koja u ime suvlasnika tvrtke Gavina Susmana vodi pripreme oko gradnje. Po njenim rijecima tvrtka traži lokacijsku, nakon cega ce zatražiti i gradevinsku dozvolu. O pocetku gradnje nije se htjela precizno izjasniti.

- Na financijskom tržištu su se pogoršale prilike. Mi imamo dio vlastitih sredstava, ali nam trebaju i krediti, pa o tome ovisi pocetak gradnje.

Ako se sve bude odvijalo povoljno, gradnju bi mogli zapoceti sljedece jeseni, rekla nam je Šoljan. Vlasnike tvrtke Hotel Rovinj - americkog biznismena Gavina Susmana i istarskog iseljenika u Australiji Johna Brajkovicha - vec godinu dana nitko nije vidio u Rovinju. Po našim informacijama Gavin Susman boravi u SAD-u. (A. POKRAJAC)

CITALI STE SKRACENU VERZIJU TEKSTA. OPŠIRNIJE O OVOJ TEMI CITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE OD SRIJEDE.


Podijeli: Facebook Twiter