Odgođena državna matura iz hrvatskog!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Test iz Hrvatskog jezika na državnoj maturi, koji se trebao provesti sutra ujutro, odgađa se do kraja mjeseca. Kako je izvijestio Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja, čitavu zbrku pokrenula je pogreška ispitnih koordinatora gimnazija u Splitu i Đakovu te srednje škole u Senju, koji su učenicima umjesto ispitnih materijala za prvi dio mature, odnosno esej, podijelili materijale za drugi dio ispita, koji su trebali pisati dan kasnije.

Time je "narušena tajnost ispitnih materijala i dovedena u pitanje regularnost tog dijela ispita državne mature", budući da su se pitanja - kao što su "u kojem je stoljeću stvarao A. G. Matoš" ili "koje su karakteristike teatra apsurda" vrlo brzo proširila među učenicima putem internetskih foruma i društvenih mreža.

Alenka Buntić Rogić, ravnateljica Nacionalnoga centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja, donijela je odluku o novom terminu drugoga dijela ispita, koji će se tako održati u petak, 31. svibnja u 14 sati. To znači i da će se pomaknuti i termin ispita iz grčkog jezika, koji se trebao provesti upravo u to vrijeme, ali se odgađa za 11. lipnja u 14 sati. (D. ŽIC/NL)


Podijeli: Facebook Twiter