Odgodena dražba stanova u roza zgradi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Javna dražba 20 stanova i dvaju poslovnih prostora u zgradi u Valturskoj 78, koji su se u cetvrtak trebali prodavati u ovršnom postupku na Opcinskom sudu u Puli odgodena je, a novi termin se još ne zna.

Odluka sutkinje Suzane Korva, koja vodi ovaj ovršni postupak, uslijedila je nakon što je u utorak, kao što smo pisali, tridesetak gradana, zainteresiranih kupaca, došlo na dogovoreni termin razgledavanja nekretnina i ostalo pred tzv. roza zgradom jer sudski ovršitelji nisu uopce znali koji se stanovi prodaju pa im ih nisu ni pokazali.

- Upravo sam dobio informaciju od suca zaduženog za navedeni predmet da ce dražba biti odgodena te ce se o daljnjem tijeku postupka odluciti naknadno, kada se utvrdi zbog cega nije bilo moguce razgledati nekretnine, odgovorio nam je glasnogovornik suda Pavle Paršic.

Revoltirani gradani koji su došli u velikom broju privuceni cijenom od oko 600 do 800 eura po cetvornom metru, na koliko su ovi stanovi procijenjeni, tražili su da se dražba odgodi upozoravajuci da se samo za pristupanje licitaciji treba platiti deset posto iznosa, a da oni ne žele kupiti macka u vreci. Smatrali su da su izigrani te da je nekome u interesu da se ovi stanovi njima niti ne prodaju. (M. J.)


Podijeli: Facebook Twiter