Odglumile napadaj i prevarile starca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvije ženske osobe, 25-godišnjakinja iz Pitomace i 45-godišnjakinja iz Velike Gorice, uhicene su i kriminalisticki obradene jer su na prijevaru iznudile novac od 81-godišnjaka iz Raše. Protiv njih slijede kaznene prijave, izvijestila je Nataša Rogic, glasnogovornica PU istarske.
Kriminalistickom obradom policija je utvrdila da su u ponedjeljak dvije žene posjetile 81-godišnjaka u njegovoj kuci u Raši te mu ponudile stolnjake i nadstolnjake rucne izrade po cijeni od cetiri tisuce kuna. On je ponudu prihvatio i isplatio im novac, no odmah nakon toga starija žena odglumila je napadaj i pala na tlo. Pritom je odglumila i da je ozlijedena te je od naivnog starcica zatražila još 1.600 kuna rekavši mu da nije zdravstveno osigurana, a on joj je novac i dao. U popodnevnim satima se mlada prevarantica vratila pred kucu naivnog 81-godišnjaka i od njega zatražila dodatnih pet tisuca kuna rekavši mu da joj je prijateljica završila u bolnici. Povjerovavši i u tu pricu starac je izvadio novac i predao joj ga, nakon cega je otišla. Slj edeceg dana, u utorak, starcica je nazvala 45-godišnjakinja i rekla da ce poslati mladu prijateljicu po još novca, no on je nakon toga nazvao policiju koja je 25-godišnjakinju zatekla i uhitila, a ubrzo potom i 45-godišnjakinju. Obje su žene uhicene i privedene na kriminalisticku obradu nakon cega su puštene, a obrada se nastavlja.
Policija moli gradane da ne nasjedaju na prijevare, vec da ovakve slucajeve prijave u najbližu policijsku postaju ili na broj 92.


Podijeli: Facebook Twiter