Odbrojavanje može poceti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Deset, devet, osam, sedam... odbrojavanje posljednjih sekundi stare godine nece se cuti na puno istarskih trgova. Doceke na otvorenom odlucili su organizirati tek Pula, Rovinj, Novigrad, u posljednji tren i Porec, a u Pazinu ce se na trgu slaviti u privatnoj režiji. Naša novinarka Patricija Softic Mehmedovic javlja da ce se u najvecem istarskom gradu Nova godina docekivati na cak tri lokacije, Forumu, Portarati i Danteovu trgu, na kojima ce u 2012. svatko moci uplesati u glazbenom ritmu po svom ukusu.

U Puli za svakoga ponešto


Na pulskom ce Forumu od 22 sata pa sve do ranih jutarnjih sati Puljane i njihove goste zabavljati Vesna Nežic Ružic, Anelidi i The Night Express bend. Docek na Portarati vec tradicionalno organizira Rock Caffe, koji je 31. prosinca za odlicnu zabavu vec od 19 sati zadužio splitski bend Cuvari svirala i pulsko-fažanski VIS The Thunderbirds.

Za ljubitelje rock, hip-hop i elektronske glazbe petu godinu zaredom docek na Danteovu trgu organizira udruga Seasplash. U najludoj noci na Seasplash platforma stageu od 17 do 5 sati izmjenjivat ce se Tricky D, Meniga, Danny Bwoy, Seasplash Crew, DJ Kovach i DJ Sedmoricamladih, a na Electro cirkus stageu DJ Make, Bebetto, XXL, Adoo i Ziko feat. Dimsie. I klubu Uljanik vec tradicionalno organizira veliki novogodišnji party.

Andelo Dagostin izvještava da je docek Nove godine u Pazinu organiziran u velikom grijanom šatoru na Trgu slobode uz nastup 26-godišnje splitske pjevacice zabavne glazbe Lidije Bacic i prateci bend. Organizator je buzetska tvrtka Muzika prom. U ulaznicu (60 kuna) uracunata je caša novogodišnjeg šampanjca.

Odluka o doceku Nove godine u Porecu donesena je prije manje od dva tjedna, podsjeca naš dopisnik Tibor Toromanovic. Iako je ranije bilo najavljivano kako organiziranog doceka nece biti, gradske su vlasti u zadnji cas osmislile docek na Trgu slobode.

Proslava ce za gradane biti besplatna, a ugostitelji su, takoder besplatno, na korištenje dobili javne površine. Službeni program pocet ce u 21 sat, a od 22 sata krecu nastupi glazbenih grupa. Porecane ce zabavljati Koktelsi i Blue Jeans. Program ce trajati do otprilike 3 sata, a uz ukrašenu binu bit ce postavljeno pet štandova, od kojih ce dva nuditi hranu i pice. Osim na gradskom trgu, gradani ce moci ispratiti staru i u raznim ugostiteljskim obrtima, koji ce, kao što je uobicajeno, biti otvoreni za najludu noc u godini.

Vrhunski americki glazbenici u Loneu


U Rovinju se docek organizira u velikom šatoru na Trgu maršala Tita, u sklopu Rovinj Music Festivala, gdje ce s pocetkom u 20.30 sati goste zabavljati Master Band i Dream Project, javlja Mihaela Medic. Ulaz u šator je slobodan, a u manjem, restoranskom šatoru moci ce se nešto i prigristi. U 2012. Rovinjci i njihovi gosti moci ce zakoraciti i u dizajn hotelu Lone, i to uz nastup vrhunskih americkih R&B, soul, jazz i gospel glazbenika Freddia J. Coopera i Tonye Lynett te brojnih drugih izvodaca.

Program u silvestarskoj noci zapocet ce vec u 18 sati uz DJ party u hotelskom lobiju. Trosatni koncert Fredija i Tonye, koji ce goste uvesti u novu godinu, zapocet ce u 22.30 sati. Nakon koncerta uslijedit ce party u night clubu hotela do ranih jutarnjih sati, a za najmlade docek je organiziran u mini clubu hotela od 20 sati uz mini disco, buffet veceru, projekcije filmova, ples i igre. Naravno, goste ocekuje i bogata gastronomska ponuda.

Tradicionalno Novu ce u Multimedijalnom centru s pocetkom u 20 sati docekati i clanovi Udruge umirovljenika grada Rovinja.

U Umagu ni ove godine nece biti organiziranog doceka na otvorenom, ali ce se danas po drugi put u atriju Puckog otvorenog ucilišta održati Pozdrav Novoj godini u organizaciji Grada, istice novinarka Kristina Flegar. Od 10 do 14 sati gradani ce se imati priliku proveseliti uz glazbu Birikini benda, a tocno u podne nazdravit ce s umaškim gradonacelnikom. Novogodišnja slavlja organizirana su u tri Istraturistova hotela, u Sol Garden Istri uz Highlanderse, u Melia Koralu uz Gorana Griffa i u Sol Umagu uz Trio Exklusiv.

Na novigradskom Velikom trgu, pod grijanim šatorom od dvjestotinjak kvadrata, organizaciju doceka je u svoje ruke preuzela grupa Novigradana uz podršku Grada. Najavljena je dobra zabava i glazba za ples pazinske grupe Deja Vu te ponuda pica, pjenušca i jednostavnih jela poput pršuta po prihvatljivim cijenama. Ulaz je besplatan. Novu godinu je moguce docekati i u hotelima Lagune Novigrad - Maestralu uz Mediterraneo bend i Lagunu uz Blue light bend.

Fešta u Buzetu dan nakon doceka


Ni u Bujama gradske institucije nisu priredile docek na otvorenom, a alternativa su, kako doznajemo u Turistickoj zajednici, organizirana slavlja uz živu glazbu u hotelu i casinu Mulino, agroturizmu Sinkovic, hotelu Plovanija i gostionici Lovac te u Momjanu u lokalu u sklopu Zajednice Talijana gdje se sprema party za mlade.

Novogodišnji docek na sjeveru Istre organiziralo je nekoliko ugostiteljskih objekata, izvještava Gordana Calic Šverko. U buzetskom hotelu Fontana stotinjak gostiju s istarskog i rijeckog podrucja zabavljat ce Sandi & Saša bend. Svoja ce vrata u novogodišnjoj noci otvoriti i Club 190 u Buzetu. U hotelu Mirna u Istarskim toplicama na novogodišnjem doceku ocekuju tristotinjak gostiju, pretežno domacih i nešto Talijana, a za svirku je zadužen KoRa bend. U Buzetu ce i ove godine izostati novogodišnji docek na otvorenom, ali ce zato ljubitelji takvih fešti doci na svoje 1. sijecnja na koncertu Dražena Zecica u velikom šatoru u Mašimovoj škuji.

Labinjani
, kako javlja novinar Igor Radic, nemaju razloga osluškivati meteorološke prognoze, barem kada su mikroprilike posrijedi, jer u tom gradu sad vec tradicionalno nema doceka na otvorenom. Vakula pred kartom zanima, doduše, one koji ce atmosferu najlude noci iskati u drugim sredinama, a spominjanija odredišta su Opatija i Rijeka.

I prica o organiziranom provodu u zatvorenom na Labinštini spala je na dva slova - restorane, koji takoder sve rjede kroje silvestarski meni, te hotele. Do prošle godine opcoj rezignaciji po pitanju veselica odupirao se Alen Vozila, vlasnik ovdašnje agencije za evente, no i on ovom zgodom odustaje od partyja u diskoklubu. Zabave ce, dakle, biti samo u privatnim aranžmanima: kompanija uz ognjište, to je najcešce rješenje da dosada kojim slucajem ne bi udarila u glavu k'o šampanjac.

U Rapcu
docek uz živu glazbu u dva hotela, Mimosi i Hederi, za oko 900 gostiju, medu kojima prednjace Talijani, a ima i Nijemaca, Nizozemaca, Slovenaca te malo domacih, prireduje tvrtka Maslinica. Oba hotela ce raditi do 3. sijecnja.


Podijeli: Facebook Twiter