Odbrojavanje, baloni i konfeti za podnevni doček Nove godine

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Puštanjem stotinu šarenih balona i ispucavanjem papirnatih konfeta u zrak u nedjelju, točno u podne, na pulskom Trgu kralja Tomislava na Verudi, stotinu mališana i njihovi roditelji ispratili su staru godinu i simbolično obilježili doček nove 2018. godine. Riječ je o tradicionalnom dočeku Nove godine u podne mahom za najmlađe Puljane, čemu se jednako vesele i oni stariji.

Manifestaciju su sat ranije svojim nastupom otvorile Pulske mažoretkinje koje su koreografijama pokazale zašto su baš one osvajačice brojnih medalja na natjecanjima u zemlji i inozemstvu. Također, bila je to prigoda da im se čestita na 25. godišnjici postojanja i rada s generacijama djevojčica i djevojaka. Uslijedio je nastup odličnog ženskog trija Gelato Sistersa, a potom i odbrojavanje do podnevnog dočeka.

- Dragi sugrađani, u ime pulskog gradonačelnika Borisa Miletića i zamjenika Roberta Cveka te svoje osobno, želim vam puno zdravlja i sreće, ugodne blagdane i da u idućoj 2018. godini svi pronađeno ono zaigrano i sretno dijete u sebi. Sve najbolje u 2018. godini, zaželjela je okupljenima dogradonačelnica Elena Puh Belci.

U isto vrijeme brojni su Puljani uživali u gastro ponudi, dok su oni nešto mlađi iskoristili još jedan dan za klizanje na otvorenom klizalištu koje je ove godine postavljeno na novouređenom trgu.

Program su omogućili Grad Pula, Turistička zajednica grada Pule, Pula Film Festival i Pula sport, a službeni dio vodila je Jelena Vitasović koja je pozvala na kraju građane da u tako velikom broju dođu na klizalište i idućeg petka 5. siječnja jer će sav prihod koji se tada prikupi biti namijenjen u humanitarne svrhe, za djecu Dječjeg doma "Ruža Petrović". Klizalište, pak, ostaje otvoreno do kraja školskih praznika, odnosno 14. siječnja. (Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ, snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter