Odbojkaški Kup Hrvatske: Rovinj - Mladost 3:1

Goran Išek preko bloka Darka Nojića (D. ŠTIFANIĆ)
Goran Išek preko bloka Darka Nojića (D. ŠTIFANIĆ)

Rovinjci su susret počeli odličnom igrom i dobrim servisima Ivankovića, Išeka i Demirovića, poveli su 4:1 i 11:4, ponajviše zahvaljujući dobrom prijemu. Uvjerljivo vodstvo Rovinja prisililo je gostujućeg trenera Željka Nojića da dva puta u kratko vrijeme zatraži time-out, što gostima nije pomoglo. Kod 18:8 za Rovinja gostujući trener mijenja dosta igrača, ali razigran domaćin ne popušta u svojoj namjeri i ostavlja "mladostaše" na deset osvojenih poena.

Nakon 4:4 u drugom setu u napad kreću rovinjski odbojkaši, pa Demirović oštrim servisima donosi suigračima prednost od tri-četiri poena. Za vrhunsku igru Rovinježa Zagrepčani nisu imali lijeka, nakon 12:5 i 16:10 i drugi set zasluženo odlazi na stranu domaćina.

Treći set bolje su započeli gosti iz Zagreba, uspjeli su i povesti prvi put na utakmici (4:3), no za preokret se pobrinuo Ivanković (9:7). Serijom od tri poena igrači Mladosti dolaze do poravnanja (11:11), kad je nastupio period igre "poen za poen". Domaćini dolaze u vodstvo 18:15, pobjeda se počela smiješiti, no "mladostaši" su odgodili kraj. Najprije su poveli 20:18, potom su u dramatičnoj završnici Rovinježi prokockali meč-loptu i Mladost je smanjila omjer.

Polufinale Kupa Hrvatske za odbojkaše. Rovinj - Mladost (Z) 3:1 (25:10, 25:18, 25:27). Dvorana Valbruna. Gledatelja 600. Suci: Bojan Brlas i Milan Rajković (oba Rijeka).

ROVINJ: Nikačević, Brajković, Nikša, Demirović, Jovanović, Sošić, Išek, Hrelja (L), Peršić (L), Ivanić, Ilić, Ivanković.

MLADOST (Z): Čičković, Marelić, Mateo Martinko, Nojić, Matej Martinko, Marelić, Sedlaček, Mrakužić (L), Šmitlehner, Peterlin, Zimakijevič (L), Bingula. (Ivica RADETIĆ; snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter