Odbojkašice Rovinja svladale Kaštelanke

Uspješne Rovinjke (M. MIJOŠEK)
Uspješne Rovinjke (M. MIJOŠEK)

Derbi kola bolje su otvorile domaće igračice koje su povele 2:0, ali su gošće preko Stanović u bloku i Šunjić na servisu preokrenule i povele 8:4. Servisima kapetanice Matošević Rovinjke uspijevaju preokrenuti rezultat za vodstvo 10:9, u završnicu seta ulaze poravnate, 19:19, da bi gošće preko Bilić osvojile prvi set.

U dosta izjednačenoj igri u drugom setu domaćin uspijeva doći u vodstvo 11:5 i 14:6 kad se probudila i rovinjske publika, ali Kaštelanke ne dopuštaju Rovinjkama da se razmašu, pa u domaće dobile set "na razliku" i poravnale ukupni omjer. U trećem setu nakon izuzetno dobre igre libera Janko te uz precizne servise nezaustavljive Tee Vitasović Rovinjke dolaze u vodstvo 2:1.

Sve konce igre na početku četvrtog seta imale su igračice Rovinja (6:1 i 9:3), ali su gošće ipak uspjele izboriti peti set. Nakon 6:6 i vodstva Rovinja 8:7, "točku na i" stavlja raspoložena Cvitić koja svojim preciznim servisima nakon dva sata igre donosi pobjedu domaćinu.

Utakmica 11. kola Prve A lige odbojkašica, skupina II: Rovinj - Kaštela DC 3:2 (21:25, 26:24, 25:13, 20:25, 15:10). Dvorana Valbrune. Gledatelja 200. Suci: Brlas i Niesner (oba Rijeka).

ROVINJ: Cvitić, Božić, Glavaš, Radolović, Žarković, Matošević, Civitico, Vitasović, Gruić, Čorić, Bel (L), M. Janko (L).

KAŠTELA DC: Stanović, Barić, Bazina, Bilić, Tandara, Bučević, Hrstić, Bakota, Šunjić, Matas. (Iv. R.)

 


Podijeli: Facebook Twiter