Odbojkašice Rovinja poražene u Vinkovcima (1:3)

Dobar nastup Rovinjki - Marina Ćorić (14) i Luana Božić u bloku (D. ŠTIFANIĆ)
Dobar nastup Rovinjki - Marina Ćorić (14) i Luana Božić u bloku (D. ŠTIFANIĆ)

Rovinjske su odbojkašice porazom u četiri seta u Vinkovcima otvorile nastupe u trećoj jakosnoj skupini Prve A lige. Ipak, porazu usprkos, trener Benussi i njegove igračice nisu razočarali, jer su iskusnijim domaćim igračicama dobrano zagorčale život prije nego su im prepustile sva tri boda s kojima će, uz Kaštelanke, najvjerojatnije izboriti nastup u play offu.

Rovinjke su odmah pokazale da nisu u Vinkovce stigle s bijelom zastavom, jer su brzo povele 9:4. No, Vinkovčanke su znalački kaznile nekoliko vezanih pogrešaka i izjednačile na 11:11, a potom došle do prednosti koju su pretvorile u 1:0. Slično se rezultat kretao i u drugom setu, kad su Rovinjke povele 11:4, a domaće izjednačile, da bi se u završnicu ušlo pri rezultatu 23:23, nakon čega su rovinjske igračice bile staloženije i izjednačile.

U iduća dva seta vodila se izjednačena igra, ali su domaće igračice imale nešto više sreće u završnici i na koncu stigle do pobjede vrijedne sva tri boda, dok Rovinjke mogu žaliti što dobar nastup nisu oplodile barem jednim bodom.

Susret 7. kola Prve A lige odbojkašica, skupine III: Cestorad - Rovinj 3:1 (25:18, 23:25, 25:22, 25:23). Dvorana SD Lenije. Gledatelja: 100. Suci: Muha i Dubac (oboje Osijek).

CESTORAD: Barunčić, Erić, Lovrić, Mioković, Tomić, Jurić, Pelin, Gorčić, Mikšić, Dogan, Petričević.

ROVINJ: Gruić, Cvitić, Božić, Radolović, Slavulj, Vitasović, Jurić, Ćorić, K. Janko, Bel, M. Janko. (Iv. R.)


Podijeli: Facebook Twiter