Odbojkašice Poreča u polufinalu doigravanja

Karmen Brletić u napadu
Karmen Brletić u napadu

Odbojkašice Poreča svladale su rezultatom 3:1 Mladost u trećoj utakmici četvrtfinala doigravanja za prvaka Hrvatske. Ovom pobjedom Porečanke su izborile polufinalni vizu i (barem) dva susreta protiv Azene iz Velike Gorice.

U majstorici protiv Zagrepčanki Porečanke su jednostavno više željele pobjedu, "grizle" za svaku loptu na parketu i nošene bučnom publikom koja je ispunila tribine SRC "Veli Jože" zasluženo stigle do pobjede. Predvođene Laurom Miloš, prvim imenom susreta, kojoj su podršku pružile iskusne Orieta Žužić i Marina Novosel, odbojkašice Poreča bile su za nijansu bolje, i to su nakon nešto više od dva sata igre pretočile u pobjedu.

Na strani gošći koplje iznad svih bila je Puljanka Martina Račić, no samo jedna raspoložena igračica nije uspjela "akademičarke" odvesti u polufinale. Što je izostala podrška suigračica ponajviše leži u lošem prijemu gošći, čime je Japanka Satsuki Minami, tehničarka Mladosti, bila onemogućena u kreiranju njihovih napada. Pokušala je gostujuća klupa s izmjenom libera, no ni to nije pomoglo.

Prvi set vodila se izjednačena borba i na oba dva tehnička time outa Porečanke su otišle s poenom prednosti, da bi u samoj završnici gošće minimalno povele (19:20). Tad se budi Miloš koja svojim prvim poenom na susretu poravnava, potom zabija as i Poreč se odvojio na tri poena prednosti (23:20).

Uslijedio je blok Brletić na Jurišić što je donio četiri set lopte za domaće odbojkašice, prve tri nisu uspjele iskoristiti, no onda je Novosel iz drugog pokušaja prošla za 25:23.

Početak drugog seta bio je kopija prvog (8:7), no onda stiže domaća serija od 5:0. Uskoro je bilo 15:8 nakon što je nervozni gostujući trener reagirao na jednu sudačku odluku za što je bio "nagrađen" žutim kartonom. Novonastalu situaciju Porečanke su iskoristile da se odlijepe na osam poena prednosti (23:15) i potom mirno set privedu kraju.

Kad su u trećem setu Porečanke povele 13:9, a potom i 18:14 činilo se da je priči kraj. Gostujuća klupa potrošila je već obje minute odmora, bila je bezidejna i trebalo je samo završni udar. Izgleda da su tako mislile i domaće odbojkašice koje su se prerano opustile i za to su bile kažnjene serijom 0:5.

Pogriješila je možda u tom trenutku domaća klupa koja je trebala pozvati ranije minutu odmora i prekinuti seriju gošći. Ovako su se "mladostašice" odvojile na dva poena razlike i premda je Miloš pri rezultatu 23:24 "napala" servisom gošće su to uspjele primiriti i potom je Mlinar prošla za 2:1.

Četvrti set opet bolje otvaraju Porečanke. Odvajaju se na pet poena prednosti (14:9) i opet su gošće u toj fazi potrošile obje minute odmora. No, umjesto da mirno privedu stvari kraju, porečke su odbojkašice odlučile "potrošiti" još malo živaca svojim vjernim navijačima i dopustile su gošćama novu seriju 0:5 (16:17). Reagirala je tada domaća klupa minutom odmora da bi po povratku na parket Miloš odlučila uzeti stvari u svoje ruke i s pet njenih poena Poreč je opet prešao u vodstvo (21:18). Uspjele su gošće poravnati na 23:23, no tad je Žužić prošla za prvu meč loptu, koju je nakon lošeg prijema Mladosti napadom iz druge linije realizirala Miloš za konačnih 3:1.

Treća utakmica četvrt finala doigravanja: Poreč - Mladost 3:1 Dvorana SRC Veli Jože. Gledatelja 250. Suci: Rajković, Niessner (oba Rijeka).

POREČ: Marković, Pahović 5, Zahirović (L), Novosel 14, Brletić 6, Miloš 30, Burilo 1, Šaini 3, Sain, Rupčić, Žužić 21, Danilović.

MLADOST: Kirša, Prša 2, P. Tadić (L), Minami 1, A. Tadić, Račić 26, Mlinar 14, Uljević 9, Božičević (L), Vugec 1, Jularić 1, Jurišić 11.

Napad poeni: Poreč 56 (Miloš 23), Mladost 46 (Račić 21). Blok poeni: Poreč 8 (Žužić 3), Mladost 11 (Uljević 4). Servis poeni: Poreč 17 (Miloš 6), Mladost 8 (Mlinar 3). (I. CEROVAC, snimio M. MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter