Odbojkašice Poreča svladale Azenu 3:1


Šest pobjeda u isto toliko odigranih kola, sigurno prvo mjesto te velikih sedam bodova prednosti nad drugoplasiranom ekipom imaju odbojkašice Poreča nakon večerašnjeg derbija kola i još jedne sjajne predstave. Pobijeđen je upravo prvi pratitelj Azena, ekipa koja se do ovoga kola pokazala kao najozbiljniji konkurent za prvo mjesto. Na kraju, ne samo da je uzeta prva meč lopta u borbi za prvaka i pritom nastavljen pozitivan niz, već je i s kamatama naplaćena prošlosezonska dominacija gošći i porazi u polufinalu Kupa i play-offa.

Doduše, prema viđenom na početku možda je moglo i bez "otpisa" tog jednog seta, no bez obzira na to, pobjeda je više nego zaslužena, koja uz prikazanu igru garantira da neće porečka uspješna priča ovdje stati.

Odlično su susret otvorile Porečanke i na servis Jakšetić do prvog time-outa ostavile gošće na nuli (8:0). Nije da gošće nisu pokušavale, ali je do tada odlično funkcionirao blok, a u napadu su domaće odbojkašice bile itekako konkretne. Nastavile su isto Porečanke i nakon toga, a nekoliko situacija kad su Zahirović i Miloš izvukle loptu tik prije nego što je dotakla parket samo su podizale razinu domaće igre kojom su na kraju bez problema upisale prvi set.

Očigledno da je slab gostujući otpor u uvodnom setu bio pomalo demotivirajući za porečke odbojkašice, pa su u drugi set ušle s dosta manje žustrine. Usprkos tome dobro su koristile igru bez bloka i prijema protivnica te su cijelo vrijeme imale prednost od nekoliko poena, dok se kod drugog tehničkog time-outa polako nazirao i drugi set (16:9). Nakon nekoliko uspješnih napada gošći kontrirale su odbojkašice Poreča s dvije tri uspješne akcije u nizu te su uknjižile i drugi set bez po muke.

Nakon tako dva osvojena seta mnogi su se zapitali kako i čime je ekipa nasuprot porečkih odbojkašica uspijevala do pretprošle subote biti s njima bodovno poravnata na vrhu. Odgovor se donekle mogao iščitati iz trećeg seta. Tek prvo vodstvo na utakmici početkom trećeg seta te kod prvog tehničkog time-outa (7:8) bili su uvod u kasnije njihovo osvajanje seta. Kumovala je tome u dobroj mjeri i pospana domaća igra u kojoj nije bilo bloka ni prijema, a još manje uspješnog napada. Usprkos tome sustigle su ih na 16:16 i držale "egal" još dva poena, no ritam iz prethodnih setova je izgubljen, a samim time i treći set.

Pokušavao je Miodrag Stojaković minutama odmora i pojačanom gestikulacijom izvući svoje igračice iz krize, no ona je nastavljena i u četvrtom setu i kao da su početne uloge zamijenjene. Ponovno su gošće imale prednost od početka, došle do "opasnih" 6:10. Krenula je tada prepoznatljiva ovosezonska igra Porečanki. Poravnale su na 12:12 i odjurile na 16:14. No, kad su već učinile utakmicu zanimljivom potrudile su se gošće da i dalje ostane tako te su serijom 4:0 uspjele ostati u igri (18:18). Neizvjesnost koja je tada uslijedila otklonila je sinoć ipak bolja ekipa, porečka, za set i pobjedu.

Utakmica 6. kola prve jakosne skupine Prve A lige odbojkašica. Dvorana SRC Veli Jože. Gledatelja 250. Suci: Rajković (Rijeka) i Poropat (Rovinj).

POREČ: Ćosić, Pahović, Zahirović (L), Brletić, Miloš, Čizmić, Burilo, Jakšetić, Sain (L), Sučić, Žužić, Novosel.

AZENA: Višković, Uzelac, Bečić, Klafurić, Pokrajčić, M. Radoš, Matić, Rupčić, Cvetnić, Lukić, Dodić (L), V. Radoš (L). (M. PILAT, snimila J. PREKALJ)


Podijeli: Facebook Twiter