Odbojkašice Poreča srušile "nedodirljive" Riječanke!

Porečanke se raduju najvećoj pobjedi (M. MIJOŠEK)
Porečanke se raduju najvećoj pobjedi (M. MIJOŠEK)

Porečke su odbojkašice svojoj kolekciji velikih pobjeda dodale zadnji, ujedno i najveći "skalp". U utakmici karijere ovog naraštaja porečkog kluba domaće su igračice napravile pravu senzaciju i za nešto manje od dva sata igre srušile veliku Rijeku, već šest-sedam sezona naš daleko najuspješniji klub koji godinama ne pamti poraz u domaćem prvenstvu.

Tom impresivnom nizu višestrukih i aktualnih prvakinja Hrvatske iz Rijeke kraj je došao u porečkom Velom Joži, gdje su ih igrom zaustavile Porečanke, koje su time još jednom potvrdile da su i same kvalitetom trenutno sam vrh hrvatske odbojke.

Jednu od sigurno najboljih odbojkaških utakmica ikad odigranih u Velom Joži i sigurno najbolju u samostalnoj Hrvatskoj, čiji je kraj publika dočekala na nogama, porečke su odbojkašice otvorile furiozno riješivši u svoju korist prvi set, u kojem pomalo i iznenađene Riječanke gotovo da nijednom nisu uspjele zaprijetiti. Domaće igračice su, naime, već u prvom dijelu seta stekle prednost od šest poena (10:4) koju su i zadržale do kraja. Taj set kao da je maksimalno uozbiljio gošće koje su u sljedeća dva seta iskazale svoju pravu snagu, proradio je njihov blok i žestok napad, tako da Poreč nije bio ni blizu uopće dovesti te dvije dionice igre u neizvjesnost. U drugom setu Rijeka je povela 7:0, dok su se u trećem Porečanke držale "u igri" do zaostatka 9:10, nakon čega su gošće nanizale sedam poena.

No, djevojke trenera Miodraga Stojakovića, kao i u već nekoliko utakmica ranije, pokazale su da za njih nema predaje sve dok šanse za uspjeh postoje. Četvrti su set uspjele dovesti u neizvjesnu završnicu i poravnati rezultat na 20:20, nakon čega je Laura Miloš s tri uzastopna poena pokazala zašto je dvije godine za redom proglašena najboljom juniorkom Hrvatske i tako zajedno sa svojim suigračicama odvela susret u peti set.

U završnom rulet-setu sve su Porečanke odigrale gotovo maestralno, Miloš i Novosel napadale, Zahirović, Mostahinić i Miloš branile, Brletić i Žužić blokirale, a Šaini razigravala. Vodile su Porečanke 6:4, Riječanke su okrenule na 8:7, domaće igračice ponovno povele 11:8, gošće opet povele 12:11. Kod 13:13 Miloš je donijela prvu meč-loptu Poreču (14:13), ali je Katarina Pilepić produžila neizvjesnost. Miloš je stoga ponovno donijela i drugu prigodu svojoj ekipi za pobjedu, koju su Brletić i Žužić blokom pretvorile u veliko slavlje domaćih odbojkašica.

Utakmica 3. kola Prve A lige odbojkašica, skupina I. Poreč - Rijeka 3:2 (25:19, 14:25, 13:25, 25:21, 16:14). Dvorana SRC Veli Jože. Gledatelja 300. Suci: Milinović i Kramar Šandl (oboje Zagreb).

POREČ: Sain (L), Pahović, Zahirović (L), Sumić, Brletić, Miloš, Mostahinić, Burilo, Šaini, Rupčić, Žužić, Novosel.

RIJEKA: Došen (L), Pilepić, Zdrilić, Magdić, Pešut, Šćulac, Mioč, Brčić, Kalebić, Sušić. (K. KLARIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter