Odbojkašice Poreča nadigrale OTP banku

Nika Mostahinić probija blok Dorotee Ćosić (9) i Jasmine Breščić-Stošić (1)
Nika Mostahinić probija blok Dorotee Ćosić (9) i Jasmine Breščić-Stošić (1)

Sudeći prema rezultatu županijskog derbija prve jakosne skupine otvaranja Prve A lige odbojkašica istarski ženski primat nakon dugog niza godina ove će sezone iz Pule preseliti u Poreč.

Odbojkašice Poreča, i bez bolesne svoje najiskusnije prvotimke Oriete Žužić, ostvarile su na gostovanju u Puli za nešto manje od dva sata igre ne samo svoju prvu pobjedu od povratka u najelitniji razred hrvatske odbojke, već su osvojile i sva tri boda, pokazavši u većem dijelu utakmice da su u ovom trenutku kvalitetnija i daleko uigranija ekipa od jedne sasvim nove, dosta limitirane OTP banke.

Samo su prvi i zadnji set susreta govorili da se radi o derbiju, jer su drugi i treći set Porečanke, igrajući u udarnoj postavi Pahović, Brletić, Miloš, Mostahinić, Šaini, Novosel i libero Zahirović bez većih poteškoća riješile u svoju korist.

Utakmica 1. kola. Dom sportova "Mate Parlov". Gledatelja 200. Suci: Milan Rajković (Rijeka) i Dean Poropat (Rovinj).

OTP BANKA: Breščić Stošić, Janžić, Ikanović 5, Anđelković (L), Drviš 6, Račić 24, Ćosić 2, Vuletić, Božeglav, Čopić, Šipušić (L), Milin 7.

POREČ: Danilović, Pahović 12, Zahirović (L), Sumić, Brletić 10, Miloš 19, Mostahinić 8, Burilo, Šaini 3, Sain, Musić, Novosel 20. (K. KLARIĆ, snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter