Odbojkašice Poreča na pola puta do polufinala


Možda i teže od očekivanog došle su večeras odbojkašice Poreča do pobjede u prvom četvrtfinalnom susretu doigravanja za prvaka protiv Kaštele DC u dvorani "Veli Jože". Dva su seta muku mučile tražeći pravu igru za prosječne Kaštelanke i tek nakon što su izgubile drugi set, shvatile su opomenu i krenule puno bolje, angažiranije prema pobjedi koja ih je dovela na pola puta do ulaska u polufinale. Za prolaz među četiri najbolje Porečankama treba još jedna pobjeda, a prvu priliku za to imat će već u ponedjeljak u Kašteli, dok bi se eventualni treći susret igrao idućeg vikenda opet u Poreču.

Nije to bila ona prava večer Porečanki na koju su navikle svoju publiku, doduše bez Novosel i s viroznom Jakšetić na klupi, imaju određeni alibi. Važna je na kraju pobjeda koja im garantira u najgorem slučaju još jedan domaći susret sljedeće subote s istim protivnicama, no najbolje sve riješiti u srijedu u Kašteli i odmarati tjedan dana više pred polufinale koje je ruku na srce izglednije za porečke odbojkašice nego za Kaštelanke.

Krenuo je porečki trener s neuobičajenom podstavom sa Rupčić i Čizmić među prvom šestorkom koje su uz Miloš, Burilo, Brletić i liberom Zahirović ubrzo stekle prednost 4:1. Umjesto bijega uslijedio je povratak i vodstvo gošći koje su iskoristile malu neorganiziranost domaćina te su stigle prve do desetke (7:10). Dovoljna su bila kasnije dva dobra bloka te kuhanje, a potom i bomba Laure Miloš da rezultat uđe u egal(11:11).

Pokazale su i gošće malo sportske drskosti te su dva puta zakuhale za dva razlike kojim su otišle na drugu sudačku minutu odmora (14:16). Sve je nekako još uvijek izgledalo nedorečeno s porečke strane, no zahvaljujući Žužić koja je izvukla nekoliko lopti s parketa i bila efikasna u napadu došlo je do promjene rezultata 20:17, a koji je kasnije pretvoren u osvajanje prvog seta.

Imale su Porečanke zategnutu ručnu i početkom drugog seta kada su neuspješne s druge linije bile Burilo i Miloš te uz dva slaba prijema gošće su imale 0:4. Propustan je i dalje bio porečki blok, a napadi su na refule bili konkretni te je i prvi tehnički time-out bio kaštelanski (5:9). Kola su i nakon toga išla nizbrdo (6:12, 12:16). Nudile su nekim svojim greškama gošće šansu Porečankama za povratak koju su donekle iskoristile u drugoj fazi seta gdje su Burilo i Čizmić dovele svoju ekipu na samo poen minusa (17:18).

No, prema razvoju događaja  od početka je izgledalo da je set predodređen gošćama, što se i desilo kada su napravile seriju 4:0 za 21:25.

Nastali su tako novi problemi, trebalo je podrezati krila Kaštelankama nakon osvajanja seta. Krenulo se u treći nešto življe s porečke strane i odmah je takva igra dala rezultata (8:2). Tragovi one iz prva dva seta samo su se na momente javljali, pa se s osjetnom razlikom ušlo u zadnju trećinu seta (16:9). Kada je Miloš nakon toga zakucala dva puta, bilo je jasno da će set biti upisan pod porečkim imenom (25:17).

Recept za Kaštelanke se znao, trebalo ga je samo ponoviti u četvrtoj dionici. Krenulo je upravo tako (8:5). Nastavilo se tako i dalje, a na 18:12 zamirisao je set i pobjeda. (M. PILAT, snimio M. MIJOŠEK)

Prvi susret četvrtfinala doigravanja. Dvorana Veli Jože. Gledatelja 200. Suci: D. Stipaničev (Rijeka), Poropat (Rovinj).

POREČ: Ćosić, Pahović, Zahirović (L), Rupčić, Brletić, Miloš, Burilo, Jakšetić, Sain (L), Sučić, Žužić, Čizmić.

KAŠTELA DC: Jurić, Stanović, Barić, Kukić, Roso, Bazina, Čagalj, Lemo, Matas, Bakota (L).


Podijeli: Facebook Twiter