Odbojkašice Poreča glatko izgubile u doigravanju

Marcella Šaini, Karmen Brletić (u bloku) i Laura Miloš (u pozadini) nisu uspjele zaustaviti Dinu Bečić (4) (J. PREKALJ)
Marcella Šaini, Karmen Brletić (u bloku) i Laura Miloš (u pozadini) nisu uspjele zaustaviti Dinu Bečić (4) (J. PREKALJ)

Izgleda da odbojkašicama Poreča ove sezone nije bilo suđeno nijedno domaće finale, a usto ih je u polufinalima Kupa i prvenstva Hrvatske zaustavio isti suparnik, Azena iz Velike Gorice.

Nisu porečke odbojkašice jučer navečer dobro odigrale treću utakmicu "play offa" u Velikoj Gorici, "pale" su glatko za ukupno svega nešto više od sat vremena igre (efektivno i manje), i nisu prikazale ni djelić svog znanja, umijeća i nadarenosti. Očito na kraju za njih dosad najduže i najnapornije sezone nije ostalo dovoljno "goriva" da još jednom barem zaprijete Azeni, s kojom su ove sezone odigrale najviše, čak osam utakmica, od kojih su tri dobile i pet izgubile.

Klub iz Velike Gorice je, valja priznati, u cijeloj polufinalnoj seriji bio bolji, kao i u trećoj utakmici, u kojoj je potpuno kontrolirao prva dva seta. Tračak nade za gošće pojavio se u trećem setu, kada su od zaostatka 5:9, uz sedam dobrih servisa Nike Mostahinić, nanizale osam poena i povele 13:9. No, potom su još veću seriju od 9:0 napravile domaće igračice i ponovno preuzele sigurno vodstvo - 18:13 - i tu je priči bio kraj.

- Znao sam već nakon naše subotnje pobjede nad Azenom u drugoj utakmici da će istog suparnika u trećoj utakmici polufinala, i još na njegovom terenu, biti jako teško dobiti, veli trener Poreča Miodrag Stojaković. Svi koji su tada bili u dvorani SRC-a Veli Jože vidjeli su koliko su snage i energije naše igračice potrošile za pobjedu nad suparnikom koji je u ovom trenutku objektivno jači od nas. I treću su utakmicu naše djevojke odigrale sa srcem, ali trebalo je malo više mudrosti u igri i hladne glave, dok su snage imale koliko su imale, nedovoljno za pariranje.

No, dva polufinala domaćih natjecanja ove sezone, u Kupu i prvenstvu, te treće mjesto u Prvoj A ligi nešto je što bi svatko u porečkom odbojkaškom klubu pred samu sezonu potpisao.

- Da smo prije sezone tvrdili da ćemo do ovih visina stići mnogi bi nam rekli da smo ludi. S ekipom u kojoj polovicu udarne postave čine juniorke, a njihove prve alternative su kadetkinje, mi smo se hrabro i ravnopravno cijelu sezonu nosili s ekipama koje u svojim sastavima imaju igračice u najzrelijoj igračkoj dobi, između 26 i 30 godina. S druge strane mi smo već četvrtu sezonu igrali s gotovo istim fondom igračica, koje su odradile kompletan seniorski, juniorski i kadetski fond utakmica. Stoga sam izuzetno ponosan na sve svoje igračice i sve što smo ostvarili, a vjerujem i da one mogu biti ponosne na same sebe, zaključio je Stojaković.

Treća utakmica polufinala doigravanja odbojkašica za naslov prvakinja Hrvatske: Azena - Poreč 3:0 (25:20, 25:13, 25:18). Dvorana srednjih škola. Gledatelja 200. Suci: Brlas i Rajković (oba Rijeka).

AZENA: Lončar, Visković, Bečić, Pokrajčić, Klafurić, Breko, Marić, Matić, Solomun, Dugalić, Lukić, Reščić.

POREČ: Pahović, Sain, Zahirović, Brletić, Miloš, Mostahinić, Burilo, Šaini, Rupčić, Žužić, Danilović, Novosel. (K. KLARIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter