Odbojkašice OTP banke porazom u drugi dio prvenstva

'Bankarke' su se borile do kraja (M. ANGELINI/arhiva)
'Bankarke' su se borile do kraja (M. ANGELINI/arhiva)

Odbojkašice OTP banke porazom su otvorile drugi dio prvenstva - nakon 160 minuta igre u Pattinaggiu je do pobjede stigla Marina Kaštela. Bila je to uzbudljiva predstava kakve teško da se sjećaju i najstariji posjetitelji pulskih odbojkaških predstava, ali za svoj su trud "bankarke" nagrađene (samo) jednim bodom. Predvođene iskusnom Erikom Drviš sjajno su se domaće odbojkašice suprotstavile puno višim Kaštalankama, ali nijanse su na kraju presudile i pobjeda je pripala gošćama.

Loše su "bankarke" ušle u prvi set, na prvom tehničkom time-outu bilo je 4:8, na drugom 9:16, da bi po povratku na parket gošće "poduplale" Puljanke (9:18). Malo je što štimalo u tim trenucima u domaćoj igri, servisi su bili mlaki, prijem loš, a napada kao da nije ni bilo.

Odlučila se tada pulska trenerica Breščić-Stošić na dvije izmjene, umjesto indisponiranih Ćopić i Božeglav u igru je ubacila Anđelković i Ćosić i – pogodila. Uslijedila je serija 4:0 kojom su se "bankarke" primakle, da bi u završnici seta na servis stigla Anđelković i donijela prvo vodstvo (23:22). Nakon tri asa stigao je i promašaj, no revanširale su se Miljak i Bavić koje su smečirale u aut i tako je prvi set pripao Puljankama.

Na krilima osvojenog prvog seta domaće su odbojkašice ušle u drugi, na time-outima vodile 8:6 i 16:13, da bi se potom po prvi put u ovoj dionici odlijepile na plus četiri (18:14). No, umjesto mirnog privođenja seta kraju, stigla je gostujuća serija 0:7 (18:21). To nije zasmetalo "bankarkama" koje su uspjele uloviti priključak te u uzbudljivoj završnici imale čak pet set lopti, no nisu ih iskoristile i Kaštelanke su nakon 64 poena stigle do poravnanja.

Treći set donio je pad u igri domaćih odbojkašica, koje nisu više uspijevale pratiti visok ritam što su ih nametnule gošće i već na prvom time-outu bile su u zaostatku od pet poena, a stvorenu su prednost Kaštelanke uspjele održati do završnice i ovaj set zaključiti bez previše uzbuđenja. Činilo se da će i četvrti set ponuditi sličan scenarij, no Puljanke su pokazale "grintu", pronašle dodatni izvor snage i stigle do poravnanja. Mogle su to i puno jednostavnije napraviti u setu u kojem su vodile 13:6 i 17:12, no Kaštelanke su uspjele stići do poravnanja (19:19) i uslijedila je još jedna infarktna završnica, ovaj put s happy endom za "bankarke" koje su realizirale sedmu set loptu.

Rulet petog seta bolje su otvorile Puljanke, povele 5:2, no već do promjene strana prednost je prešla na stranu gošći (7:8). Odlijepile su se potom Kaštelanke na 7:10, "bankarke" s tri poena u nizu vratile neizvjesnost, potom i povele s 12:11, da bi nakon toga gošće stigle do 14:12. No, ni tu nije bio kraj jer su domaće odbojkašice uspjele spasiti četiri meč lopte te na svoju prvu promašiti servis preko Anđelković, što je donijelo dodatnih deset minuta igre koje je okončala Jozić blokom i asom za 23:25 i konačnih 2:3.

Utakmica 7. kola skupine II Prve A lige odbojkašica: OTP banka – Marina Kaštela 2:3 (26:24, 31:33, 19:25, 32:30, 23:25). Dvorana SC Mirna. Gledatelja: 70. Suci: Niessner i Stipaničev (oboje Rijeka).

OTP BANKA: Šipušić, Ikanović 16, Anđelković 19, Drviš 26, Rujak (L), Ćosić 8, Vuletić 7, Božeglav, Ćopić 1, Milin 5.

MARINA KAŠTELA: Todorović 5, Božić (L), Bavić 6, Jozić 10, Runjić 4, Čizmić, Bašelović 15, T. Jurić 16, Ćurak 4, Vukić 23, V. Jurić 2, Miljak 25. (Ivica CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter