Odbojkašice na pripremama u Rovinju


Nakon prvog kvalifikacijskog turnira odbojkašica u Rumunjskoj za odlazak na Europsko prvenstvo, drugi turnir će se od 13. do 15. rujna igrati u rovinjskoj dvorani Valbruna. Nastupit će reprezentacije Rumunjska koja je kod kuće uknjižila tri pobjede, domaćin Hrvatska koja u završni turnir donosi dvije pobjede te Portugal i Engleska.

Poslije dva odigrana turnira prvoplasirana reprezentacija izravno ulazi na EP, dok drugoplasirana ide u dodatne kvalifikacije. Pored toga što je izbornik Igor Lovrinov u Rumunjskoj izgubio putovnicu i sa zakašnjenjem stigao u Rovinj, hrvatska reprezentacija već se smjestila u T.N. Amarin.

Odbojkašice su već jutros odradile trening bez izbornika, a poslijepodne je već Lovrinov preuzeo dirigentsku palicu u Valbruni.

- Na sve poteškoće koje smo imali pred ove turnire oko okupljanja, nastup u Rumunjskoj možemo ocijeniti uspješnim - kaže Lovrinov.

- Mogli smo još bolje protiv Rumunjki kad smo poraženi 1:3, u četvrtom setu bilo je 26:24 za domaćina. Ovdje u Rovinju, vjerujem uz veliku podršku iz gledališta, možemo uzvratiti Rumunjkama. Za dodatne kvalifikacije treba nam još samo jedna pobjeda, no pokušat ćemo učiniti korak više, odnosno osvojiti prvo mjesto i izbjeći dodatne kvalifikacije. (Napisao i snimio I. RADETIĆ) 

Raspored: Četvrtak (16.30): Portugal - Rumunjska, (19): Hrvatska - Engleska. Petak (16.30): Rumunjska - Engleska, (19): Portugal - Hrvatska. Subota (16.30): Engleska - Portugal, (19): Hrvatska - Rumunjska.


Podijeli: Facebook Twiter