Odbojkaši Rovinja teže od očekivanja svladali Siščane

Obranili pobjedu - Poropat i Kepčija (M. MIJOŠEK)
Obranili pobjedu - Poropat i Kepčija (M. MIJOŠEK)

Posljednjeplasirana ekipa na ljestvici pošteno je namučila Rovinj, kojemu je trebalo sto minuta igre da dođe do pobjede. Na serviranje Zolote domaćin je otvorio susret vodstvom 4:1 i 9:2, a u tim trenucima solidni gosti nisu mogli zaustaviti Kepčiju i Demirovića na mreži te Zolotu i Veniera na servisu.

Kod rezultata 11:3 za Rovinj gostujući trener Pavičić traži minutu odmora, ali ni to nije pomoglo, jer su igrači trenera Marina Ivanića djelovali sigurno i rutinski su osvojili set.

Gosti su odlučno krenuli u drugi set te poveli 3:1 i 10:6, najviše zahvaljujući dobroj igri u bloku i na prijemu. Igrači Rovinja dosta su vremena tražili svoju igru i preko Poropata i Brajkovića te Veniera na servisu dolaze do poravnanja 13:13 i 17:17, prelaze u vodstvo od tri poena i povećavaju ukupni omjer u setovima - 2:0.

I treći set bolje su otvorili Siščani (5:3), dok je Rovinj dosta lutao u svojoj igri na prijemu i u bloku. Nakon 10:6 za goste igrači Rovinja dolaze do poravnanja 11:11 i 14:14, no igrači trenera Pavičića ponovo odlaze na "plus 3". Dojam je da su igrači Rovinja podcijenili goste iz Siska koji su diktirali igru i zasluženo dobili treći set.

U četvrtom setu poslije 3:3 domaćin je zaigrao nešto bolje za vodstvo 7:4, ali igrači Siska nisu se predavali niti jednog trenutka, već su Tepavac, Kostelac i Duraković unosili dosta nervoze u domaće redove. Nastupio je period s dosta nadmudrivanja u završnici seta, nakon 21:21 gosti uspijevaju doći do set lopte, ali Kepčija i Demirović svojim poenima, uz serviranje najboljeg domaćeg igrača Brajkovića, Rovinj su konačno pogurali do dragocjene pobjede.

Utakmica 7. kola Prve lige odbojkaša, skupine I. Dvorana Gimnasium. Rovinj - Sisak 3:1 (25:17, 25:21, 20:25, 26:24). Gledatelja 100. Suci: Dravko i Ana Stipaničev (oboje Rijeka).

ROVINJ: Poropat, Brajković, Venier, Preden, Demirović, Kuhar, Zagolin, Ilić, Hrelja, Peršić, Zolota, Kepčija.

SISAK: Ibradžić, Pavlić, Vakufac, Kadić, Tepavac, Blažević, Duraković, Alihodžić, Kostelac, Išek. (I. RADETIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter