Odbojkaši Rovinja sredili Siščane


Poslije dosta slabog serviranja na početku susreta s jedne i druge strane, spretni rovinjski domaćini uspijevaju doći u prednost 8:4 i 16:11 protiv solidnih gostiju iz Siska. Rovinjski odbojkaši dobrim prijemom držali su sve konce igre i rezultata u svojim rukama, a za vodstvo se pobrinuli Demirović i Ivanković koji su dozvolili poslije petnaest minuta igre da Siščani osvoje tek 14 poena.

Igrači Rovinja u drugi set ulaze dosta opušteno, a igrači Siska koriste svaku pogrešku domaćina i drže rezultat u neizvjesnosti. U uzbudljivoj završnici seta domaćin je zahvaljujući Brajkoviću koji je blokirao nekoliko teških udaraca povisio ukupno vodstvo.

U trećem setu gosti su poveli 5:2 i 8:4, u trenucima kad su igrači trenera Ivanića igrali ispod svojih mogućnosti, a Siščani su koristili svaku njihovu pogrešku. Kapetan Ivanković svojim oštrim servisima donosi minimalno vodstvo Rovinju (13:12), a mladi Ilić dobrom igrom na mreži donosi dva, tri poena prednosti.

U domaćim redovima u završnici trećeg seta priliku su dobili i ostali igrači s klupe i poslije 65 minuta igre uvjerljiva pobjeda Rovinja koji novim bodovima ponovno dolazi na drugo mjesto prvenstvene ljestvice. (I. RADETIĆ, snimio D. ŠTIFANIĆ)

Utakmica 17. kola Prve lige odbojkaša. Dvorana Gimnasium. Gledatelja: 120. Suci: Ruba (Pula) i Miškulin (Sv. Lovreč).

ROVINJ: Brajković 9, Nikačević 7, Gavrić, Demirović 16, Kuhar, Ilić 5, Banko, Hrelja (L), Matić (L), Poropat, Kepčija 9, Ivanković 11.

SISAK: Hrnčević 4, Ibradžić, Pavlić 9, Vakufac 8, Bakonji 5, Alić, Tepavac 10, Đuraković, Alihodžić (L), Kadić, Išek 3.


Podijeli: Facebook Twiter