Odbojkaši Rovinja poraženi od Mladosti

Matej Čičković (D. ŠTIFANIĆ)
Matej Čičković (D. ŠTIFANIĆ)

Utakmica 4. kola Prve A lige odbojkaša - skupina I: Mladost - Rovinj 3:1 (27:25, 25:16, 26:28, 25:21). Dom odbojke Bojan Stranić. Gledatelja: 120. Suci: Ramić i Pavičić (oba Sisak).

MLADOST: Bičvić (L), Orešković, Nikačević, Mudrovčić, Martinko, Mrakušić (L), Strahija, Vujović, Šmitlehner, Zelenika, Peterlin, Rendić.

ROVINJ:  Šimunić, Čičković, Despotović, Sponza, Hrelja, Banko, Kocijan, Ilić, Peršić (L), Mostahinić, Matošević, Subotić.

Utakmica s podosta obostranih oscilacija, ne samo igre, već i sreće, ipak je otišla na stranu domaćina. Mladost je od početka zaigrala bolje, dok su Rovinježi tek zahvaljujući dobrom otvaranju Subotića uspijevali držati priključak i odvesti prvi set u uzbudljivu završnicu u kojoj je umjesto duple lopte Oreškovića i rezultatskog poravnanja, domaćin ''nagrađen'' prednošću od 24:22 koja mu je bila dovoljna da povede u setovima. Nije pomogao ni ''poklon'' bivšeg Rovinježa Nikačevića kojim je anulirao sudački previd, no čudo je što su gosti uopće ostali u igri do kraja, s obzirom da su ''mladostaši'' u početku spašavali lopte na sve moguće načine - glavom, s pakreta, pa gotovo i s tribina. Sreća se, međutim, okrenula u trećem setu, pa je u još uzbudljivijoj završnici Mladost prvo propustila servis za meč, da bi lopta potom u dva navrata ''plesala'' po mreži i oba puta prevagnula u korist Rovinja. Prethodno je drugi set uvjerljivo pripao domaćinima, kao ''crna rupa'' Rovinježa koja ih je na koncu i koštala poraza. Mogli su se izvući u četvrtom setu, na krilima pobjede u trećem izboriti peti, ali su prednost od tri poena (10:13) prokockali serijom 0:6 (16:13). Nije se isplatilo forsiranje Čičkovića koji je cijelu utakmicu vagao između junaka i tragičara, u završnici je izgleda ostao bez snage. Tek ga je nakratko rasteretio Banko uspjevši poravnati na 18:18. Dalje od toga nije išlo. Još jedan u nizu netočnih servisa, a bilo ih je previše, i to baš u prijelomnim trenucima utakmice, pogurnuo je Mladost prema konačnoj pobjedi. (D. RAMIĆ KOVAČIĆ)

Prva A Liga (Ž): Mladost - Rovinj 3:0

 

Utakmica 4. kola Prve A lige odbojkašica - skupina I: Mladost - Rovinj 3:0 (25:23, 30:28, 25:23). Dom odbojke Bojan Stranić. Gledatelja: 80. Suci: Pavičić i Ramić (oba Sisak).

MLADOST: Ćaćić, Skypala, Perić, Čulo, Jularić, Luketić, Sušić, Božičević, Deak, Vugec, Uzelac, Jurišić.

ROVINJ: Cvitić, Božić, Žarković, Terlević, Slavulj, Vitasović, N. Todorović, Grujić, Ćorić, Černjeka, M. Todorović.

Iako poraz od 3:0 to možda sugerira, odbojkašice Rovinja nisu na gostovanju kod braniteljica naslova pale bez ispaljenog metka. Pomlađenoj ekipi Mladosti parirale su vrlo dobro, na trenutke čak odlično, no u uzbudljivim završnicama setova ostajale su bez koncentracije, prosipale stečenu prednost i tako izgubile i četvrtu utakmicu sezone. Proteklu u dopadljivoj igri, s dosta zanimljivih poteza i dobrih obrana, kao i nekoliko velikih preokreta u tri vrlo neizvjesna seta koja su, eto, zajednički prevagnula na stranu domaćina.

Rovinjke su dekoncentrirano ušle u utakmicu, početničkim greškama omogućile domaćinu vodstvo 5:1, ali odmah nakon Benussijevog time-outa jurnule do poravnanja (6:6). Zatim su prvo prešle u vodstvo (14:17), pa onda greškama izazvale novi egal koji je trajao do 20:20. Pogriješila je tad u dva navrata Černjeka, a Mladost to iskoristila za bijeg na 23:20 i osvajanje prvog seta. I drugi su bolje otvorile domaće igračice, povele 10:6, no onda Černjeka na servisu i Terlević na mreži pokreću seriju 7:0 za novi preokret (10:13). Uzbudljiva završnica bila je neizbježna, dogurala je do 30 poena, uz as Nike Todorović za 25:26 i propuštenu set loptu Rovinja te tri set lopte Mladosti od kojih je treća bila - sreća. Isto je tako sretan za ''mladostašice'' bio i treći set, iako su Rovinjke u njemu pokazale što mogu, imale plus od čak sedam poena (13:6), držale protivnice u šaci sve do 17:11, ali se onda neobjašnjivo zaustavile, počele gađati domaći blok i pogubile konce već dobivenog seta. (D. RAMIĆ KOVAČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter