Odbojkaši Mirne Rovinj dvokorakom u polufinale

Rutinski u polufinale - Igor Demirović (J. PREKALJ/arhiva)
Rutinski u polufinale - Igor Demirović (J. PREKALJ/arhiva)

U četvrtfinalu doigravanja za prvaka države, rovinjski odbojkaši i u drugom su susretu bili bolji od Siska te su se plasirali u polufinale, gdje ih čeka Mladost iz Zagreba.

Igrači trenera Marina Ivanića ozbiljno su shvatili i ovaj susret, poslije 80 minuta igre preskočili i ovu prepreku te šesti put ove sezone pobijedili Siščane.

Susret nije počeo po željama i volji Rovinjaca, koji su dosta loše krenuli, slabom obranom, a domaćin to iskoristio, poveo 19:15 i prvi set zasluženo dobio. U nastavku susreta na serviranje Ivankovića igrači Mirne Rovinj preko raspoloženog Demirovića i Nikačevića uspijevaju slomiti otpor Siščana - poveli su 12:7 i 20:15 te okrenuli igru i rezultat na svoj mlin.

Motivirani rovinjski igrači preciznim poenima Brajkovića, Kepčije i Demirovića poveli su 11:4 i 20:10 u trećem setu i potpuno preokrenuli susret i rezultat. U posljednjem setu poslije serije od pet poena i dalje dobro posloženi Rovinjci nastavljaju u napadačkom ritmu i na kraju zasluženo slave pobjedu.

Vremena za slavlje nema previše, jer već sljedećeg tjedna gostuju u Zagrebu kod Mladosti u prvom susretu polufinala. Uspiju li Rovinjci uzvratiti "mladostašima" za poraz u Kupu i plasirati se u finale, ostvarit će najveći klupski uspjeh.

Druga četvrtfinalna utakmica doigravanja za prvaka odbojkaša: Sisak - Mirna Rovinj 1:3 (25:20, 20:25, 19:25, 17:25). Dvorana Brezovica. Gledatelja: 250. Suci: Vedriš i Pavičić (oba Zagreb).

SISAK: Hrnčević, Pavlić, Ibradžić, Vakufac, Bakonji, Alić, Sabljak, Tepavac, Blažević, Alihodžić (L), Kadić, Išek.

MIRNA ROVINJ: Brajković, Nikačević, Preden, Demirović, Kuhar, Banko, Ilić, Matić (L), Gaurdić, Poropat, Kepčija, Ivanković. (I. RADETIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter