Odbojka: Rovinjke zaključile sezonu

NIŠTA OD FINALA - Nika Todorović (M. ANGELINI)
NIŠTA OD FINALA - Nika Todorović (M. ANGELINI)

Drugi susret polufinala doigravanja: Rovinj - Mladost 1:3 (24:26, 25:23, 21:25, 23:25). Dvorana Gimnasium. Gledatelja: 300. Suci: D. i A. Stipaničev (oboje Rijeka).

ROVINJ: Cvitić, Božić, Orbanić, Žarković (L), Chrizmanich, Ćosić, Matošević, N. Todorović, Grujić, Ćorić, Černjeka, M. Todorović (L).

MLADOST: Čulo, Perić, Josipović, Jularić, Luketić, Sučić, Božičević (L), Vugec, Žmire, Jurišić.

Rovinjske odbojkašice zaključile su sezonu nakon što su i u drugom susretu polufinala poražene od braniteljica naslova, zagrebačke Mladosti. U Zagrebu su Rovinjke osvojile dva seta, a u uzvratu igranom sinoć u sjajnoj atmosferi u Gimnasiumu tek jedan, pa su se nakon uzbudljiva dva sata igre oprostile od svojih navijača za ovu sezonu.

Kako je krenuo susret, izgledalo je da će domaće odbojkašice bez većih problema osvojiti prvi set. Igračice trenera Benussija sigurnom su igrom povele čak 17:9 i potom, očito prerano, slavile osvajanje prvog seta. Mladostašice su znatno podigle svoju igru i prvo izjednačile na 20:20, a potom bile i snalažljivije u uzbudljivoj završnici koju su dobile na razliku. Nakon takvog šoka stigle su se ipak Rovinjke koncentrirati i povesti 7:3 u drugom setu, ali su potom odgovorile i gošće, pa se u završnicu ušlo s prednošću Zagrepčanki 20:15. No, tada su tehničarka Nika Todorović i Katerina Černjeka preuzele konce igre i odvele suigračice do izjednačenja u setovima. Bolje su Rovinjke otvorile i treći set, povele 4:2, ali su Zagrepčanke prvo izjednačile na 11:11 i potom preko Jurišić i Sučić povele 16:12. Sve nakon toga išlo je na mlin gošći, iako je Boženka Čulo dobila žuti karton zbog nesportskog ponašanja. U četvrtom setu se ponovno vodila izjednačena borba do same završnice u kojoj su, još jednom, sretnije i spretnije bile gošće koje su proslavile ulazak u finale. (I. RADETIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter