Odbojka: Rovinjke i Porečanke u 1/4 finalu Kupa

Iskustvo je prevagnulo - Tea Vitasović (Rovinj) i Gea Barbić (OTP banka) (D. MEMEDOVIĆ)
Iskustvo je prevagnulo - Tea Vitasović (Rovinj) i Gea Barbić (OTP banka) (D. MEMEDOVIĆ)

Odbojkašice Rovinja dvjema su uvjerljivim pobjedama protiv drastično pomlađenog sastava OTP banke izborile nastup u četvrtfinalu Kupa Hrvatske.

Nakon uvjerljive pobjede u tri seta u prvom susretu osmine finala u rovinjskoj dvorani Gimnasium, igračice trenera Benussija jednako su rezultatski uvjerljive bile i u uzvratnom susretu igranom u pulskom Pattinaggiu. Za sat i 15 minuta igre slavile su u tri seta, ali su mlade pulske odbojkašice, čijom je igrom diktirala iskusna Milin, ostavile odličan dojam u prva dva seta, izuzmemo li prijem servisa.

Tu su boljku znalački iskoristile Rovinjke, posebno Slavulj i Božić. Iskusni rovinjski sastav u redovima kojih su se na ovoj utakmici našle čak četiri bivše "bankarke" Vitasović, Slavulj, Jurić i Terlević, koja jedina nije ušla u igru, vjerojatno nije očekivao ovako dobar otpor mladih Puljanki na startu. Poenom Milin "bankarke" su povele 9:6, da bi raspucana Slavulj zaključila 6:0 seriju gošći koje su potom povele i 18:11. Međutim, domaće su se igračice odbile predati i ušle u završnicu s poenom zaostatka 22:23, ali je iskustvo Rovinjki prevagnulo u završnici.

U drugom su setu Puljanke vodile poen, dva razlike do 12:11, potom držale egal do bloka Barbić za 20:20 kad su gošće odjurile do 2:0. Nakon dva dobro odigrana seta igra mladih Puljanki se u trećoj dionici raspala. Bivša "bankarka" Antonija Jurić, koja je u trećem setu na poziciji tehničarke zamijenila Vitasović, otvorila je seriju servisa, koju je potom još uspješnije nastavila Luana Božić. Kad su je Puljanke konačno maknule sa servis linije, na semaforu je svjetlilo 2:12 i bilo je jasno da će Rovinjke uvjerljivo osvojiti treći set.

Uoči subotnjeg starta prvenstva trener gošći Benussi može biti zadovoljan uvjerljivim ulaskom u četvrtfinale Kupa, ali ne i igrom koju su prikazale njegove igračice. Trener Puljanki Boris Breščić pak može na osnovu prva dva seta biti zadovoljan, ali pred pulskim je igračicama, uglavnom kadetkinjama, još dug i naporan odbojkaški put.

Uzvratni susret osmine finala Kupa Hrvatske za odbojkašice. Pattinaggio. OTP banka - Rovinj 0:3 (23:25, 21:25, 6:25). Gledatelja: 80. Suci: Tota (Rijeka) i Niessner (Čavle).

ROVINJ: Cvitić 8, Božić 5, Terlević, Jurić 2, Šimunović 1, Slavulj 12, Vitasović 2, Ivanović, Grujić 12, Ćorić 12, Žarković (L), Janko.

OTP BANKA: Rujak (L), Bat, Milin 5, Petrić, Tadić, Kralj, Šipušić 6, Barbić 4, Božeglav 2, Čopić 5, Fabris 1, Kalister. (R. CAR)

Gošće u Poreču ugrabile samo set

Pobjedom na otvaranju sezone pred svojim gledateljima u uzvratnoj utakmici osmine finala Kupa Hrvatske protiv Vibrobetona, odbojkašice Poreča i drugu su utakmicu bile bolje protivnice te su izborile plasman u četvrtfinale i time na najbolji način apsolvirale prvi od mnogih velikih ispita kojih ih očekuju.

Kao i u prvom susretu u nedjelju na gostovanju kod Vinkovčanki koje su u međuvremenu promijenile ime (ex Cestorad), vidjelo se da su porečke odbojkašice trenutno kvalitetnija ekipa te pitanje ukupne pobjede nije dolazilo u pitanje. Tek male oscilacije u igri zaslužne su da su i gošće nakon jednog završenog seta imale uzdignute ruke, dok je ostalo bila rutina.

Pomalo uspavani početak domaćih odbojkašica, čiji su napadi završavali u gostujućem bloku, doveo ih je do minusa (3:5). Prošla je nakon tog dva puta Žužić, a uz dobre servise Jakšetić vodstvo kod prvog tehničkog time-outa imale su domaće odbojkašice (16:11). Nije domaća igra bila ni kasnije u visokom ritmu, no dovoljna da se razlika penje i osvoji prvi set s "pola gasa".

U drugi su Porečanke ušle još lošije. Loš je bio prijem, dok je u napadu jedino Miloš djelovala kao prava prijetnja gošćama pa je domaća ekipa bila primorana loviti rezultatski minus koji je nakon drugog tehničkog time-outa bio osam poena (11:19). Nisu u tim trenucima domaće odbojkašice imale ni sreće, jer su kod nekoliko dugih poena gošće bile s(p)retnije. Do kraja je ipak došlo do poboljšanja, no dovoljno tek za časno gubljenje seta (22:25).

Konačno je do buđenja domaćih odbojkašica došlo u trećem setu kad su najprije Miloš i Jakšetić kreirale prednost 8:6, no ni gošće se nisu tek tako predavale pa su rezultat dovele u egal (11:11). Ipak, kad su se kasnije raspoloženom domaćem dvojcu pridružile Novosel i u nekoliko navrata odlična u bloku Sučić, napravljena je serija 10:1 (22:12), što su domaće odbojkašice znale pretvoriti u vodstvo 2:1 u setovima.

Neobranjivim servisom Miloš je nastavila i u četvrtom setu, pa je odmah na početku stvorena razlika 5:1 koja je kasnije narasla na velikih 18:8, a gošće jednostavno više nisu imale snage odgovoriti, pa je osvajanje seta ujedno označilo i velikim aplauzom nagrađenu više nego zasluženu pobjedu Porečanki.

Uzvratni susret osmine finala Kupa Hrvatske za odbojkašice. Dvorana SRC Veli Jože. Poreč - Vibrobeton 3:1 (25:16, 22:25, 25:14, 25:16). Gledatelja 150. Suci: Stipaničev (Rijeka) i Poropat (Rovinj).

POREČ: Ćosić, Pahović, Sain, Zahirović, Brletić, Miloš, Burilo, Jakšetić, Rupčić, Sučić, Žužić, Novosel.

VIBROBETON: Stojaković, Bakunčić, Zadro, Tomić, Žurić, Kulić, Pelin, Goričević, Rasković, Jurić. (M. PILAT)


Podijeli: Facebook Twiter